Geniale duppeditter og aktuelle saker.

Denne kvelden har begynt veldig, veldig bra :)
dscf4925

Fjesboka, iskaffe og to gode blader, lykke!
Av en eller annen grunn får Hanne fnatt når jeg kjøper bladet Mamma. Jeg liker det jeg, artikler, gode tirps og råd, shopping og flotte notiser om ting og tang. Månedens høydepunkt.
Bladet Handikapnytt får jeg fordi jeg er medlem av Norges Handikapforbund. Jeg må innrømme at den eneste årsaken til at jeg er medlem er bladet. Det er kjempeinteressant! Det står så mye der som egentlig alle burde vite. For det er ikke overraskende at de store avisene ikke tar inn så fryktelig mange saker som omhandler funksjonshindrede.

Visste dere at rullestolbrukere blir nektet å se musikalen Mamma Mia som går på Folketeateret i Oslo i høst? Begrunnelse? Rampen på teateret fungerer ikke, og det er uvisst når den vil bli reparert. Er de mulig?!!? Teateret bør bli anmeldt for brudd på Diskriminerings- og likestillingsloven asap!
Jeg oppfordrer herved alle som skal se Mamma Mia til å si sin mening om saken til de som jobber der. Jeg kan jo ikke gjøre det selv, for jeg får ikke lov til å komme inn.

Over til en gladnyhet, Tove Linnea Brandvik (AP) blir sannsynligvis historiens første rullestolbruker som møter fast på stortinget. Gratulerer! Det er jammen meg på tide, stortingsrepresentantene bør jo såklart speile befolkningen i landet vårt. En funksjonshindret og en med innvadringsbakgrunn er egentlig alt for lite.

Det er samlet inn 2700 underskrifter med krav om at funksjonshindrede over 26 år skal få dekket hjelpemidler til trening og aktivitet. Sånn som det er nå får man nemlig ikke det. Under 26 år: du kan trene, stå på ski, sykle, komme deg ut i naturen osv. Over 26: nå er du for gammel til å trene og leve et aktivt liv.
Det er en helt syk regel. Fritidshjelpemidler til funksjonshindrede koster en formue, man har ikke mulighet til å dekke dette selv. Jeg synes ikke at alt skal være helt gratis, når man trenger sitski kan man betale den summen et vanlig par slalomski koster, og få resten dekt.  Hvem har egentlig råd til å betale 30 000 for et par ski?
Det blir et lite paradoks når det er så mye snakk om at det er for få funksjonshindrede ut i arbeid, og så har staten tatt fra dem en av de beste mulighetene til å komme i form og kunne arbeide, nemlig muligheten til å trene og holde seg i form. Velkommen til bakvendtland!

Til slutt må jeg få tipse dere alle om en genial nettbutikk jeg fant en link til (i Handikapnytt). Det er vel egentlig en nettbutikk med hjelpemidler, men de har så mange fine og snedige ting at jeg vil tro alle kan finne noe de trenger (eller vil ha) der. Butikken heter Enklere Liv.
Selv har jeg max lyst på klikklampene, de vil gjøre seg svært bra oppå Lack-hyllen min over tv'n tror jeg. Kanskje til og med inni hyllene på Expedit-reolen min. Hmmm, kanskje jeg må bestille flere??..:)
Skjærematter har jeg hatt lyst på siden mamma/pappa fikk noen til jul for mange år siden. Men jeg har ikke funnet det noen plass. Men på denne nettsiden poppet de opp, yey! Det er genialt å ha en farge til en matvaresort.
Det mest geniale av alt jeg fant (rakk ikke å kikke gjennom halvparten) er denne klutstangen.
Det er sikkert flere enn meg som er lei av at det ligger kjøkkenkluter og slenger på benken, i vasken, over krana osv. Denne stangen er jo bare helt genial. Me want! *vente vente på lønning den 20*

Jeg har bestilt meg katalogen, den er helt gratis, så nå gleder jeg meg til å sitte i ro og mak og krysse ut alt jeg ønsker meg. Mange har allerede begynt å spørre hva jeg ønsker meg til jul, jeg har vært litt rådvill, men nå tror jeg problemet er løst. :)

Ellers kan jeg fortelle at jeg har fått på første runde med stoff på kjøkkenstolene. Dvs, tre av dem. Hanne er ikke ferdig med å trekke ut stifter på den fjerde. Årsaken til at jeg har to trekk er at det er meningen at det skal gå an å ta av det ytterste for å vaske det. Første runde ble meget vellykket! I morgen blir det runde nr to.
Jeg er ikke noen kløpper på å sy, og når jeg skal måle, klippe og sy på stoff strever jeg alltid med soffremsa mi. I dag var den max lang, og jeg ble rett og slett irritert på den. For å klippe den av kan jeg jo ikke. Til slutt havnet stoffhaugen oppå symaskina, mens jeg satt med en liten flik og målte...
dscf4917

10 kommentarer

TereseErica

06.10.2009 kl.20:47

Hej! Är allt bra med dig idag?

Kram TereseErica

Hilde&Tobias

06.10.2009 kl.21:26

Det finnes en Enklere Liv butikk her i Sandvika:) De har mye smart.

De popper visst opp som paddehatter rundt omkring...butikkene altså ;)

Kanskje det finnes en i nærheten av deg?

jordbærpiken

06.10.2009 kl.21:30

Hei på deg! Så koselig med hislen fra deg på bloggen min. :) Lykke til med potterosen din, jeg håper oppskriften min funker. Hehe.

Herlighet så teite Mamma Mia er da! Du burde tipse VG eller noe så de kan lage en sak om det. Det er jo helt tragisk dårlig at ikke rullestolbrukere får komme inn. De burde fått seg en smekk på fingeren.

Håper du får en fin kveld! Jeg skal kose meg med Grey´s. :)

Yong

06.10.2009 kl.22:10

Oioioi, iskaffe er godt! Tror jammen at jeg skal ta meg en iskaffe, selv, kjøpte faktisk 4 stk i går :-))) Herlig *gleder seg allerede*

SV; Neste gang???!! Jeg regner faktisk med at det ikke blir noe neste gang, så da slipper jeg det dilemmaet...hehe :)

Pearl

07.10.2009 kl.08:41

Tusen takk for lykkeønsker.

Så skjønn jenta du var :)

Emi

07.10.2009 kl.12:54

Hei!

Ville takke deg for søt og snill kommentar på bloggen min..glemte helt å svare siden livet er så hektisk akkurat nå. Om det er greit for deg kunne jeg lagt deg til på facebook? så hyggelig å lese bloggen din men får ikke alltid tid og heller ikke alltid tid til å kommentere. Jeg studerer utviklingsstudier. Hvordan går det med masteren? Lykke til :-)

Laila

07.10.2009 kl.21:35

viste du at funksjonshindret er det svenske ordet for funksjonshemmet? var til veiledning vet du, og jeg har brukt det litt i oppgaven, og veilederen sa at det er det svenske ordet somtilsvarer funskjonshemmet, og at det ikke har en annen meneing enn det. jeg (og mange i miljøet tror jeg) har tenkt at man er hindret i å dela, og at det er bedre en hemmet - altså at plasering av årsak er anderledes. men sånn var det ikke. i følge ham...

Guro

08.10.2009 kl.09:01

Laila: ja, vet det. men hindret på svensk og norsk betyr ikke det samme, så derfor mener jeg at vi kan bruke funksjonshindret her i Norge også, dog med en annen mening enn den svenske. Jeg liker rett og slett ikke ordet "hemmet". En gruppe mennesker blir jo hemmet i Norge, men hvorfor? Fordi samfunnet hindrer dem i å delta på mange ting. Derfor synes jeg funksjonshindret er et bra ord:)

Guro

08.10.2009 kl.09:02

Emi: ja det kan du vet du. send meg en mail på guroblogg@live.no så skal du få link til profilen min! :)

Laila

08.10.2009 kl.16:24

det syns jeg å, for det er litt andreledes. Godt å høre at du syns d å, tror det er flere som bruker det oxo. han er jo en akademiker/utreder og legger kanskje annet i det - viser at det kan være litt forskjell mellom de offentlige og de fhd har litt lyst å ta m litt om det i diskusjonen, så ville høre om du å tenkte sånn.

Vi diskuterte også litt det at "mennesker med funksjonsnedsettelser" blir brukt i nye NOU'er. Jeg syns det er negativt, fordi det er å gå tilbake til den medisinske forklaringen, mens han mente at det ikke var det som lå i det. hva opplever du begrepet som? en årsaksplassering hos individet, eller en relasjonell forklaring?

ps- nå er du snart informat til oppgaven min thihi

Skriv en ny kommentar

hits