Yes, I can!, og helgesyssler.

En helg er over, og i morgen starter hverdagsrutinene igjen. Vi har ikke gjort så forferdelig mye spennende denne helgen, men koselig har vi nå hatt det likevel. På lørdagsmorgenen gjorde vi det som nesten er blitt en tradisjon på lørdagsmorgenene nå, vi tok et bad sammen og snuppa spiste frokosten i badekaret. I motsetning til forrige gang, da hun fikk bokstavkjeks og slettes ikke ville ha frokost da vi var ferdig med badet, fikk hun brødskive med prim og melk med o'boy i går. Det var suksess. En bit brødskive havnet i vannet, men litt svinn må man nå regne med.

dscf4845
Bokstavkjeksfadesen.

Etter badet kom pappa/morfar på besøk, han hadde med en froskeleke til snuppa. Mens de to lekte skulle jeg lage vaffler. Jeg klager ofte over at jeg ikke kan å lage mat. Men samtidig så legger jeg ut endel oppskrifter på mat vi lager her. Derfor kan det sikkert virke som jeg bare gjør meg til når jeg sier jeg ikke er flink til å lage mat. Men jeg er ikke det altså! Det at jeg lærer meg et knippe oppskrifter som jeg inkluderer i middagslagingen vår er ikke et bevis på at jeg er en dreven kokk. Bare se på meg da jeg skulle lage vaffler i går, jeg hadde rett og slett ikke peiling på hvordan man lager vaffelrøre. Helt sant. Jeg googlet "vaffeloppskrift", men kunne ikke helt skjønne at de ingrediensene som var listet opp skulle inngå i noe som hadde med vaffler å gjøre. For pappa sa det skulle være bakepulver i, men i oppskriften jeg fant på nettet sto det malt kardemomme. Kan ikke helt skjønne at de to tingene skal kunne ertsatte hverandre. Men men, nok om det. Jeg laget røren ut i fra oppdskriften på google, og det sier jeg dere, som er råd; ikke smelt smør i mikrobølgeovnen! Hvertfall ikke hvis du ikke tar ut smøret i det sekundet det har begynt å bli flytende. Hærrlighet for et søl! Hele mikroen er nedsprøytet med smør. ÆSJ!
Jeg fant ut at vaffeljernet mitt har sett bedre dager, det var rett og slett elendig. Halve vaffelen ble halvstekt, mens den andre halvdelen ble brent. Nice.. Og så kom jeg på da jeg hadde stekt alle vafflene at jeg faktisk hadde glemt å ha i en av ingrediensene, sukkeret... Ingen skal komme her og si at jeg ikke lager sunn mat til snuppa mi hvertfall!! hihi. men de ble ganske gode altså, trengte virkelig ikke det sukkeret i.

Mens snuppeluren min sov malte jeg kjøkkenstolene mine, det siste strøket forresten, og jeg gjorde det helt selv! Jeg har også vært skikkelig husmorkjærring i dag, vasket og shinet kjøkken og stue. Jeg har jo assistent til å gjøre slike ting, men noen ganger er det så godt å gjøre det selv. For å bevise at jeg kan gjøre det jeg også. Eller jeg vet jo at jeg kan, jeg setter det jo bort for å bruke kreftene mine på andre ting (som feks Alma), men det er noe med det å bli sliten fordi jeg har jobbet for å bli det, og ikke bare bli sliten av å prøve å ikke bli sliten. Hvis det var noen som skjønte den... :)

Jeje, uansett, i gårkveld/sen ettermiddag dro jeg til mamma og spiste mat. Alma lå over der i natt, da kunne vi spise sent, se tv sammen. I dag sov jeg som en liten unge, helt til jeg fikk en sms om at mamma lå og spydde og jeg måtte hente Alma. Eller som Hanne skrev "Alma burde hentes". Heldigvis kom Hanne og Ole Ø med henne til meg på døra. Jeg så ut som et vrak. Er jo ikke vant til å sove lenge, så når jeg endelig gjør det har jeg det mårratrynet.
Alma var med å laget både lunsjgrøten og middagen sin i dag, da stortrives hun. Og spiser kjempemasse! I ettermiddag dro vi på besøk til ei venninne av meg med ei jente på 3 år og en gutt på 7 mnd. Alma lekte vel egentlig ikke så mye med dem, hun samlet leker i sofaen ved siden av meg hun. Jenta på 3 hadde en lekepc som Alma syntes var veldig fin. Hun får jo ikke lov til å røre min pc (etter at o-tasten min forsvant på et mystisk vis..) så det var stas å ha en egen pc man kunne trykke så mye man ville på. Helt til jenta ville ha den tilbake, da ble det et lite kriseanfall hos lille frøken snupp. Men da togbanen ble tatt frem ble alt bra igjen. Tror nesten hun må ønske seg en togbane til burdagen sin, det er artig for både mor og barn. 3-åringen ga forresten meg det ærefulle oppdraget å sette sammen togbanen etter oppskrift i dag, jeg feilet totalt.. Jeg skjønner ikke hva jeg gjorde galt!?...

Kveldsmaten ble boller med brunost og bringebæris. Søndag vet dere, det er helg enda :)
Nå sover snuppeluren mens jeg vurderer om jeg skal slenge en dvd i tv-boksen min. Siden jeg sov helt til ti i dag kommer jeg jo ikke til å få sove enda.
dscf4899
To stykk dypt konsentrerte gårdbrukere. Den brettoppboka jeg kjøpte for evigheter siden til en slikk og ingenting har vært gull verdt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits