We're going to the south.

I november reiser jeg, Alma og Hanne til Frambu! Jeg søkte om plass på et kurs der, og vi fikk plass. Jippi!
Kurstittelen er "Å leve med en muskelsykdom som ung eller voksen", det blir spennende. Ikke det at jeg ikke vet hvordan det er å leve med en muskelsykdom, jeg har tross alt vært muskelsyk hele livet. Men det er alltid greit å få litt faglig påfyll nå og da. Kurset går fra mandag til fredag, og en av årsakene til at jeg søkte er at Alma kan være med.

Regner med at det er svært få som vet hva Frambu er, så det skal jeg fortelle nuh. Det er et senter for sjeldne funksjonshemminger og det ligger lokalisert i Ski kommune. Les mer om det her.
Mens det er et bra kurssted for voksne er det et eldorado for barn! Jeg husker fra da jeg var lita, og var med foreldrene min på kurs, det var som å komme til himmelen. Frambu har egen skole og barnehage for barn som er med foreldrene, men jeg kan ikke huske at vi gjorde noe særlig med lekser. Det var bare masse forskjellige morrosaker. De har et stort leke/aktivistetsrom i tillegg til skole/barnehagelokalene, gymsal med blant annet klatrevegg, superfint uteområde med lekeapparater, varmebasseng, leker i gangene og det beste av alt (som jeg husker fra da jeg var lita) var at en kunne få kjøre så mye rullestol man ville! Jeg brukte ikke (hadde ikke) rullestol da jeg var der som barn, så de som jobbet der måtte ta opp rullestol til meg fra kjelleren fordi alle var helt gærne etter rullestoler. Man føler seg faktisk litt utafor om man ikke har det. Det kan være greit for mange å føle det av og til,særlig for de som trenger rullestol men som vegrer seg for å skaffe det.

Så 9 november setter vi oss på flyet for en uke i Ski. Alma skal gå på barnehage der mens jeg og Hanne skal på kurs. Det eneste jeg kan pirke på, som er litt negativt, er at de serverer middag klokken 12.15 på Frambu... Det er jo ikke middag når det serveres så tidlig, heller  lunsj vil jeg si. Siden Alma bruker å sove duppen sin klokka tolv, kan det bli spennende å se hvordan dette utarter seg. Årsaken til at middagen serveres så tidlig er visstnok at det er en sykehusinstitusjon. Man blir innlagt på samme måte som man blir innlagt på sykehus når man er der. Da jeg lå på sykeuset da jeg fikk Alma for snart 2 år siden, var det ikke middag så tidlig. Så her synes jeg Frambu bør oppdatere seg litt. Det er heldigvis et lite kjøkken til fri bruk i hver sovekorridor, så vi sulter ikke. Hvis dere var bekymret :)
Det som er enda morsommere er at vi skal dit sammen med Lene og shortsfantomet!
Vi gleder oss!

Nå skal jeg begynne å lage middag. Vi skal i bassenget så og si rett etter barnehagen, så da er det greit å ha middagen klar før vi henter snuppeluren.
Tuddelu!

dscf4824
Litt skeptisk til middag klokka tolv??

2 kommentarer

Penelene

01.10.2009 kl.14:07

Hehehehe beste kallenavnet ever på gullet mitt hehehehe flirte høyt når jeg leste det!!!!

03.10.2009 kl.08:47

ikke ski, frambu ligger i enebakk ,-)

Skriv en ny kommentar

hits