Vi har kjørt brannbil!

Da var vi tilbake til hverdagen igjen da, etter en veldig bra helg. Jeg trodde det skulle bli en inne-helg, for værmeldingen var ikke akkurat positiv før helgen. Men på lørdag var det strålende sol gitt! Det var høsfestival i byen, så vi dro på Bondens Marked lørdag formiddag. Der fikk vi mange gode smaksprøver, vi kjøpte lapper, som ble den nye favorittmaten til Alma, vi hørte på orkester og så på folket. Alma og ei jente som går i barnehagen hennes sto og rocket da orkesteret spilte. Det ble kriiiise for Alma da de sluttet, "mæææææj, MÆÆÆÆÆÆJ" (=mer). Heldigvis kom det en stor lastebil med ei kran på, det skulle nemlig være bruskassestabling. Lastebilen var fin å se på, så da ble den krisen avverget.

Etter å ha vært i sentrum tuslet vi utover til brannstasjonen, der var det åpen dag. Takk og LOV så ville ikke Alma opp i krana på brannbilen. Det var høyt. Hadde hun sagt ja er det jeg som måtte ha vært med henne siden faren påstår at han er allergisk mot høyder...
Men brannbilen satt vi på! Det var gøy både for liten og stor :) Nå går hun rundt og snakker om "bæbubæbu" hele tiden, så det gjorde nok inntrykk på en liten kropp. På grunn av alt som skjedde ble duppen på lørdag sen. Derfor ble det kosekveld foran tv'n da det vanligvis er leggetid. Barnetv var over, men heldigvis har vi plutselig fått Disney Channel, der var det noe å se på. Aller helst ville krølletrollet ha sett på "biiisssss" (=the wheels on the bus), men siden den dvd'en går så og si konstant greide jeg å avverge det den kvelden.

På søndag skulle vi på bærtur. Dvs, vi skulle plukke tyttebær i Torsbustaden. Klokka ti dro vi, og Alma var trøtt allerede for hun hadde våknet kvart på sju. Det er ikke vanlig for henne, hun har sin prime-time mellom halv åtte og åtte. Derfor var det ei trøtt og liiiiitt sutrete jente som ble pakket inn i bilen. Humøret ble ikke bedre av at det begynte å pøsregne da vi kom frem til tyttebærskogen. En skog som i tillegg slettes ikke var en tyttebærskog. På et par timer fant vi kanskje tre never tyttebær. Blåbær var det en del av, men det er så sent at de smakte bare vann.
Vi holdt forresten på å ta med oss en hund hjem fra skogen. Da vi var på vei tilbake til bilen sto det plutselig en hud på stien og bjeffet. Langt inne i skogen, helt alene. Og det var slettes ikke en skogshund, det var en sånn liten pyntehund. Den fulgte etter oss helt til bilen, og det virket som den var både kald og sulten. Vi ble seriøst opprådd, hva skulle vi gjøre med den? Det var ikke folk i mils omkrets, vi kunne jo ikke la den være igjen alene. Vi spiste nisten vår på parkeringsplassen mens vi funderte på hva vi skulle gjøre, samtidig som vi matet hunden med leverposteiskiver.
Etter langt om lenge, og lengre enn lengst begynte vi å pakke sammen for å dra. Og da, etter over en halvtime sammen med hunden åpnet det seg ei dør på en campingbil som sto på parkeringsplassen, helt mørklagt var den, og alt trukket for inni den. Det stikker så vidt et hode ut som begynner å rope på hunden. Men hunden ville ikke komme, den ville være sammen oss. Da slengte personen bare igjen døra, og lot hunden ta vare på seg selv.
Seriøst! Menneskene inni den campingbilen hadde fortjent at hunden ble tatt med til politiet! For det var det vi fant ut at vi skulle gjøre. Den lille hunden hadde ingenting i skogen å gjøre, helt alene. 

I går ettermiddag var vi på middag til Yngvild og Eddy. Eller Yyyy-yy og Diddi som Alma sier. Diddi er den store favoritten. Vi fikk supergod middag, risballer og peanøttsuppe, nam! Alma fikk selvfølgelig peanøttsuppe over hele seg, så hun ble strippet etter middagen. Hoppet i senga til Yng og Eddy i bare strømpebuksen og hadde det helt toppers. Høydepunktet var når Eddy satte på musikk og danset sammen henne! Hun var helt vill, danset og danset og danset. Yngvild filmet, så hvis hun får til å sende til meg skal jeg legge ut dansevideo:) Jeg har nemlig ikke hatt batteri i kameraet i helgen, så det er null bilder fra denne kanten.. Typisk, siden vi har gjort så mye i helgen.

I dag var det tilbake til barnehagen igjen. Men først hadde vi vårt lille morgenrituale. Alma synes nemlig det er veldig stas å tenne talglys, så nå har vi begynt å tenne lys når vi spiser frokost og kveldsmat. Det er stort for en liten snupp. Hun er selvfølgelig overbevist om at det er hun som blåser ut fyrstikken etterpå, selv om hun sitter en halvmeter unna:) Og vi skal ikke tenne bare ett lys, vi skal tenne "DO!" (=to). Takk og lov så hadde jeg husket å kaste avisen fra helgen i gårkveld, for ligger det en avis på bordet skal hun lese den samtidig som hun spiser. Det blir litt trangt med ei avis og mat på brettet på ikea-stolen. For å si det mildt. 

Nå er det på tide å sette igang med noe fornuftig her, jeg har tross alt et kurs som må planlegges. Blæk.. Også kan det hende at det blir litt Prison Break, jeg greide nemlig ikke å holde meg på lørdag, så nå har jeg kjøpt sesong 2... Den var svindyr!! Norli har stort utvalgt i dvd'er, men prisene er skyhøye.
Så nå blir det ikke iskaffe på ei stund på meg. Hulk... ;)
Vi talast!
dscf4781
Mer reklame for ballerina :)

 

2 kommentarer

Liz - MotherSinnerSaint

21.09.2009 kl.10:30

høres ut som dere har hat en kjempe koselig helg da!

duracellbaby

21.09.2009 kl.10:52

For en helg dere har hatt ;) Mye spennende. Og Alma blir bare nydeligere og nydeligere for hver dag hun ;)

Håper virkelig du får lagt ut den dansevideoen, den har jeg lyst til å se!!

Skriv en ny kommentar

hits