Foreldremøte!

I kveld har jeg og J vært på foreldremøte i barnehagen til krølletrollet (nytt kallenavn) vårt. Det er alltid så artig på foreldremøtene, for de lager bildeserier fra hverdagen i barnehagen som vi ser på. Ikke noen tvil om at krølletrollet trives! De får virkelig tatt blinkskudd, det er så artig å se alle de ulike ansiktsutrykkene de får fanget på papiret. Vi fikk en cd med bilder fra forrige møte, skal jammen spørre om vi får denne også.

Etter å ha fått masse informasjon om hva de bedriver dagene med, ting de trener på osv, fikk vi være med å ha innflytelse på hva årsplanen skal bestå av. Hva vil vi som foreldre at de fokuserer på. Det er jo en musikkbarnehage, så vi fikk komme med ønsker og forslag om hva de skulle fokusere på. Jeg er veldig fornøyd med hva de gjør,  så det eneste jeg foreslo var at de kunne benytte seg mer av tilbudene i byen.  I morgen er det feks høstfestival, med bondens marked og dyr i sentrum. Siden Pianogruppa har turdag på fredager er det kanskje noe de kunne ha benyttet seg av.
Og så lurte jeg på om det gikk an å sende med tannbørste slik at de pusser tennene på krølletrollet etter frokosten. Hun vil nemlig ikke spise frokost hjemme lenger, hun skal spise med "isstiss" (Kristin) og Maj.

Jeg blir alltid rørt når de setter i gang med bildeserien på foreldremøtene, men denne gangen ble jeg rørt på en annen måte også. Ikke på en glad, men trist måte. Vi fikk nemlig vite at en av barna på en av de andre avdelingene på barnehagen har fått leukemi. Det kom to sykepleiere og informerte om forholdsregler alle må ta, siden barnet går på cellegift og har et ikke-eksisterende immunforsvar. Barnet er selfølgelig svært lite på barnehagen, men i gode perioder kunne det hende at det kom på besøk. Og noen fra gruppa til barnet kunne dra på hjemmebesøk. Det som var spesielt viktig å være oppmerksom på var vannkopper. Derfor må alle fra nå av informere barnehagen om vårt barn, eller noen i nær familie får vannkopper. Jeg kan ikke forestille meg følelsen foreldrene til det syke barnet har. Eller jeg kan forestille meg det om jeg prøver å sette meg inn i situasjonen, men jeg vil rett og slett ikke. Det er for vondt og for skremmende. Men jeg skal hvertfall gjøre det jeg kan på nåværende tidspunkt, å det er å si fra om helsetilstanden til Alma til enhver tid.

En annen ting jeg forhørte meg om var om hvordan muligheten for å oppgradere plassen til Alma til 100% er. Lederen skulle sjekke det ut, men hun regnet ikke med at det var noe problem. Jeg merker at de begynner å bli kjedelig til Alma å være hjemme på onsdagene, særlig etter at været har begynt å bli det vi kaller "trøndervær". Dvs surt og kaldt og ikke hyggelig å være ute. Hun trenger å være ute, for å svi av litt energi. Men det blir tyngre og tyngre for meg jo nærmere vinteren og uttallige kleslag vi kommer. Derfor har jeg funnet ut av vi søker opp plassen hennes til 100%, så kan vi heller ta en fridag her og der etter behov. Tror det er mye bedre for både Alma og meg at jeg har krefter og energi til å være sammen henne 100% på ettermiddagene isteden for at jeg blir dødssliten etter en formiddag og ikke har energi til ettermiddagen. Hun stortrives på barnehagen, og blir alltid hentet klokka tre, så det tror jeg skal gå bra.

Nå sitter J og ser på "Mann mot Natur" eller hva det nå heter på Discovery. Han fyren der altså, jeg blir skikkelig kvalm hver gang jeg ser alt han gjør i det programmet. Alt det han spiser!?! Fytte katta sier jeg bare. Hadde han vært kjæresten min hadde det ikke blitt noe klining på hvertfall en måned etter at han kom hjem fra innspilling av en episode, for å si det sånn! Blæk.

Ute regner det (åff kårs...), så jeg skal ta på meg koseklærne og krype under pleddet. Fortsatt med nesten begravd bak pc'en, jeg vil ha muligheten til å ikke se på det ekle programmet...
I morgen er det vaskedag, jippi!... Jeg tror jeg må ta meg litt Pepsi for å lade opp.

dscf4801
Krølletrollet (bokstavelig talt, her har hun nemlig ordnet håret selv...) og pappaen har en trommesession.

Oppdatering 10.55 p.m: nå tissa nettopp galemannen i et slangeskinn (som han selvfølgelig har spist kjøttet av) og heiv rundt halsen sin. Lurer på hva han skal gjøre med det tisset?! ÆSJ!

3 kommentarer

17.09.2009 kl.22:47

Jeg kårer ukas blogg, meld deg på da :D

Guro

17.09.2009 kl.22:57

Anonym: det kan bli litt vanskelig. Siden du er, ja nettopp, anonym :)

Kathleen

18.09.2009 kl.10:59

Hei Guro! Så fint at du ble glad :) Det er jeg veldig glad for å høre. Ha en fin weekend! Det skal jeg :D

Klem kathleen

Skriv en ny kommentar

hits