Middag og dessert på 1-2-3

Siden det var bursdagen til J i går fikk han velge fritt hva han ville ha til middag. Han er veldig glad i fisk, så han ønsket den fiskepannen/gryten jeg lagde i forrige uke. Sist jeg lagde den hadde jeg ikke mye å putte oppi, så i går tenkte jeg å virkelig lage en god fiskerett med mange ingedienser. Og det skal jeg si dere, den ble suuuupergod!
Det jeg brukte var:

Fiskegryte:
Fiskefileter(jeg brukte både torsk og laks)
Paprika (brukte en rød og en grønn)
Purre
Sopp
Chilli
Squash
Buljong (jeg brukte fisk, men kan også bruke grønnsaksbuljong)
matfløte
Salt
Pepper
Hviløkspulver med urter
Paprikapulver
Skalldyrblanding

Jeg kuttet opp grønnsakene og surret de pluss fisken (som også var kttet i biter) i en kasserolle med litt olje. Deretter kokte jeg opp vann i vannkokeren, målte opp 2 dl vann og blandet en halv buljongterning i og rørte ut. Helte nesten alt vannet oppi kasserollen og kryddret med salt, pepper, hviløkspulver, paprika. Lot det stå i noen minutter (kanskje 7?) og helte oppi nesten hele boksen med matfløte. Før jeg helte i matfløten tømte jeg faktisk ut litt av fiskekraften i kasserollen, for jeg ville ha sausen litt tykkere. Men det er opp til hver enkelt. Brukte en hel boks (plastboks) med skalldyrblanding (reker, krepsehaler, blåskjell, krabsticks) som jeg hadde i på slutten.
Så sto det og puttret i kanskje 5-7 minutter før alt var ferdig.
Imens hadde jeg laget ris til.

dscf4788

Testen på om det var godt eller ikke ble denne gangen målt ved hjelp av Hanne. Hun er generelt skeptisk til fisk, men hun spiste en stor porsjon av dette, og sa i tillegg at det var kjempegodt! Da bror kom på bursdagskaffe her om ettermiddagen hev han innpå en porsjon han også. For de hadde hatt kokt torsk til middag, og det var visst ikke godt...

Til bursdagskaffen lagde jeg en dessert som er kjempeenkel og kjempegod.
Det du trenger er dette:

Yoghurtdessert:
1 boks kremfløte
1 stor boks melonyoghurt
Litt sukker
Druer
Epler
Bananer
Rosiner
Kokesjokolade
Valnøtter

Lag krem av kremboksen, ha i bittelitt sukker (det er valgfritt)
Blandkremen med yoghurten
Så er det så enkelt at du har bare i oppkuttet frukt, rosiner, hakket kokesjokolade og eventuelle nøtter, og vips så er desserten fedig! Det er kjempegodt. Man kan egentlig ha oppi det man vil. Men dette er det jeg bruker å ha i. Nøttene har jeg ofte ved siden av, da det er mange som er allergiske. Drysset noen valnøtter på toppen denne gangen og hadde resten i ei skål ved siden av. Valnøtter er NAM!

dscf4783
Så godt, så enkelt!


Vel bekomme! :)

(nå ska jeg ut å hente bilen min som er ferdig på verksted. Da får vi se om jeg kan fortsette med å lage fiskegryte eller må leve på havregrøt i noen måneder...)

4 kommentarer

Liz - MotherSinnerSaint

10.09.2009 kl.18:10

Så utrolig godt ut :-))

Guro

11.09.2009 kl.09:23

Det skal jeg love deg at det er! :)

Anita Oliva

12.09.2009 kl.18:36

så helt nammis ut ;)) kommer t å kopiere disse.. ska sjå om æ kainn finn nåkka bra du kainn få tebakers ;))

Guro

13.09.2009 kl.00:44

Anita: Jaaaaa!:D æ vente i spenning på nå nordnorske spesialiteter no altså :)

Skriv en ny kommentar

hits