Guro goes creative.

Nå kommer endelig referatet fra helgen, det var en så artig helg at det må bare deles med andre:)
På lørdag var jeg nemlig i overraskelsesbursdag til Laila. Uten at hun visste det, hadde en jentegjeng møtt opp på Trægården på Ranheim, der vi skulle lage keramikkskåler. Dvs, vi skulle male og dekorere dem, å dreie dem selv ble litt for vanskelig for oss keramikkjomfruer. Det var et overrasket bursdagsbarn som kom inn i lokalet klokken to, og når hun var på plass kunne moroa starte.

dscf4636
Bursdagsbarnet, lettere satt ut. Med katteører :)

Vi fikk alle utdelt en skål som sto på ei lita flis oppå ei bøtte. Årsaken til at den står på bøtta er at det er mye lettere å holde på med skåla da, hadde den stårr på bordet hadde det vært vanskelig å komme til.
dscf4639
Skåla er faktisk malt utenpå, i hvitt. Det kommer ikke skikkelig frem før den blir brent. Alle fargene vi malte med så skikkelig duse ut. Men når skåla er ferdig kommer de til å være knallfarger. Av og til må man holde litt i skåla når man holder på, derfor males innsiden til slutt.
Jeg er ikke akkurat kunstnerisk av meg, derfor var jeg sjeleglad for at instruktørdama Grete tømte ut et lass med svampeformer på bordet foran oss. Vi som ikke malte skålene for hånd hadde maling på svampene og trykte de på skåla. Genialt.
dscf4641

Jeg valgte rett og slett og lage en godteskål. Fant noen svamper som var formet som godis og satte igang.
Sånn ser skåla ut etter de første trykkene.
dscf4646
Som dere ser er det ikke lett og se at det er godteri jeg har trykt på. Derfor tegnet vi på konturer etter at stemplene var tørket inn litt. Vi tegnet konturer ved å bruke en spiss pinne som vi ripet bort den hvite malingen med (utrolig dårlig forklart, skjønte dere den??).
Da ble det seende slik ut.
dscf4650
Det ser litt rart ut, men tenk på at bakgrunnen blir hvit, og fargene blir knallfarger. Konturene blir svarte.

Til slutt malte instruktørdama skålene våre inni. Jeg fikk tre farger siden jeg hadde laget ei godteskål :) Egentlig var det bare to farger. Jeg har grønn, lime og hvit inni. Så malte hun på en svart kant på skålen, jeg fikk stemple ett stempel inni og vips var skåla ferdig.
dscf4656

dscf4653

Skålene skal gjennom en lang prosess før vi får dem hjem. Først skal de tørke i flere dager, deretter skal de brennes i ovn to ganger. I og med at det må samles opp keramikk for å fylle ovnen før de kan brennes så får vi ikke skålene før om to uker. Men den som venter på noe godt!!! Jeg gleder meg vilt til å få skåla mi, den kommer til å se helt annerledes ut.

Resten av kvelden var vi i huset til foreldrene til Laila. Jeg spiste så mye god mat at jeg trodde seriøst jeg skulle sprekke mageskinnet.
dscf4659
Det beste av alt var forretten! Jeg elsker, elsker, elsker terteskjell med fiskeboller reker. Det er julemat! Vi har alltid dette som forrett på julaften. NAM!

Temaet for dagen var katter (som dere sikkert har lagt merke til). Tror det var bare meg av bursdagsgjestene som ikke har/har hatt katt. Eller ønsker seg katt....
Jeg prøver hardt, men noe av kattesnakket skjønner jeg meg bare rett og slett ikke på. Men jeg prøvde å henge med etter beste evne, og jeg storkoste meg jeg!
Tusen takk for en fantastisk dag jenter!

Må legge ved en liten takk til Vero også, som huset meg fra lørdag til søndag. :)

For dere som syntes keramikk hørtes veldig artig ut, og det var artig altså!! Så har Grete Van der Beek egen hjemmeside. Der står det alt dere trenger å vite om dere også har lyst til å lage keramikk av ymse slag. Hvis det er noen som har tenkt å samle en gjeng og dra dit, jeg vil veldig gjerne være med!!

5 kommentarer

Heidi

01.09.2009 kl.16:29

Hei! Jeg og min x-kjaereste malte paa skaal en gang for lenge siden. Vi lagde en skaal sammen til oss og en anne som vi gav bort. Det var moro altsaa! Saa hyggelig med overraskelse og jentekveld:) )Hörtes helmax ut spör du meg:)Ikke noe Greys her i gaarden nei... Ikke at jeg har fulgt med noen gang heller. Er helt ute jeg. Men han der legen er jo dritkjekk. Vet ikke engang hva han heter! Hallo i luken...!KLEMS

01.09.2009 kl.17:38

Ser ut som dere storkoste dere ihvertfall da! Skålen ble kjempe fin :) gøy å være litt kreativ en gang i blant da!

Hege

02.09.2009 kl.10:17

Åååå!!! Terteskjell! Nam, nam, nam, nam!!! I love it too!(Og nå blei jeg enda mer lei meg fordi jeg ikke fikk vært med...) :(

Mona

02.09.2009 kl.12:14

Ja Guro dette var skikkelig arti! Vi må ha en runde med keramikk siden å! Man trenger jo ikke ha noen annen grunn en at man har lyst, gjør man det da? Og det beste av allt var at Laila fikk en super dag, og tilbakemeldinger tyder på det!

Guro

02.09.2009 kl.13:26

Alle sammen: Ja det var kjempeartig! Gjør det gjerne igjen jeg :)

Skriv en ny kommentar

hits