Hva stemmer du?

Sommeren går så det koster etter, snart er det høst, og da er det valg!
Jeg vet veldig godt hvem jeg ikke stemmer på.  Som oftest står jeg og vipper mellom to stemmeseddler når jeg står bak forhenget og skal avgi min stemme.

Kjære leser, uansett hvilket parti du stemmer, så stem! Vi er så heldig i Norge at vi lever i et demokrati der alle kan stemme hva de vil uten å måtte frykte konsekvensene av valget sitt, så jeg synes nesten det er et hån å ikke bruke stemmeretten sin. En stemmerett som ikke alltid har vært en selvfølge, selv ikke her til lands. Unnskyldningen om at "jeg vet ikke hva de ulike partiene står for" holder rett og slett ikke. Det tar ikke lang tid å lese over de ulike partiprogrammene og få et lite innblikk i hva de ulike partiene står for.
Jeg mener bestemt at de som klager konstant over politikken som drives her til lands, men som ikke har stemt, bare kan bare snurpe igjen kjeftsmella. Har du ikke brukt stemmeretten din har du selv valgt å la andre bestemme for deg.

Til slutt legger jeg til en liten musikkvideo som jeg synes er helt genial! Ikke akkurat noen hemmelighet hva jeg aldri kommer til å stemme, hverken nå eller i fremtiden ;)

 

Som en siste kommentar til valget kan jeg legge til at jeg måtte sjekke kalenderen da jeg leste Dagbladet i dag. Jeg trodde rett og slett det var 1 april. Derfor lo jeg godt da jeg leste artikkelen, helt til jeg oppdaget at det er 11 juli i dag, og artikkelen faktisk er seriøst. Det som er mest skremmende er at Frp faktisk kommer til å få stemmer pga dette, jeg synes rett og slett det er tragisk. Jeg skal ikke legge ut i det vide og brede om økonomi, integrering, innvandring, osv osv. Men det jeg kan si at partiets menneskesyn er hovedårsaken til at jeg ALDRI  kommer til å gi dem min stemme.

2 kommentarer

Miriel

11.07.2009 kl.23:35

Helt enig med deg! Har man ikke stemt har man i mine øyne ingen rett til å klage heller.Er også enig med deg om hvilket parti jeg IKKE skal stemme på. Sånn bortsett fra det vet jeg ikke helt - som regel har jeg ikke helt bestemt meg før jeg står inne i valgavlukket - og som regel ender jeg opp på det samme hver gang ;)Takk for kommentar i bloggen min :) Det går nok helt fint å reise til Kr.Sand til neste år. Vi var i masse dyreparker i Danmark i fjor når poden var 1,5 år og han hadde stor glede av det. Spennende å oppleve dyr for så små barn :) Selve attraksjonene som Kaptein Sabeltann, Kardemommeby og Kutoppen har hun nok ikke så stor nytte av, men tror det er verdt en tur alikevel altså!Jeg hadde heller ikke vært i Dyreparken siden jeg var liten - og kjente meg nesten ikke igjen. Så det var morsomt for oss voksene også :)

Anita Oliva

12.07.2009 kl.11:11

så enig så enig Guro ;))

Skriv en ny kommentar

hits