Feverish.

"gi a så my sjokolade du greie, kanskje hu bli tørst da"

Denne setningen oppsummerer det siste døgnet faktisk.
Hvem sa dette, og hvorfor?

Det var jeg som sa det, til min søster som satt med Alma i fanget på sofaen. I går ble jeg nemlig oppringt av barnehagen. Alma har feber. Hun var passe pjusk da jeg hentet henne, og det skjønner jeg jo, for da jeg målte tempen var den 39,2! Siste gang jeg målte i gårkveld var den kommet opp i 40,2. Dakkars lille snuppeluren min.
Det er ellers ikke noe i veien med henne, hverken forkjølelse, influensa, oppkast eller noe sånt. Men det er flere barn på avdelingen hennes som har vært hjemme med feber den siste uken, så det er vel noe som går.
dscf3901
En liten feberhet snupp skulle absolutt koste gulvet. Med feberhår. Dvs ekstra mye krøller.

Natta var strabasiøs for en liten glovarm snupp, og formen var ikke mye bedre i morrest. Hun ville ikke drikke, spise eller sove. Alle disse tingene hun ikke ville, var med på å gjøre formen hennes enda verre. Hun raste hver gang jeg kom nær henne med vannkoppen. Hverken saft, melk, velling (Drikki) eller smoothie hjalp heller. Hun satt apatisk i stolen sin og så to runder med "The wheels on the bus" dvd'en sin. Til slutt fikk jeg Hannis til å trille en tur med henne, da sov hun. Men hver gang vogna stoppet våknet hun, dermed fikk Hannis en gåtur på to timer i dag. Og jeg fikk slappet av etter nattens uroligheter.
Etter sovingen ble formen heldigvis gradvis bedre. Da jeg tok tempen før hun la seg var den bare 37,7. Hun fikk en romperakett likevel, hun trenger en god natts søvn.

Bortsett fra at hun brukte den første timen i senga på å rase vilt fordi hun ikke fikk sove i mammasengen sammen meg, håper jeg natta blir rolig. Det er utrolig hvor lite som skal til før hun slår seg totalt vrang. En kveld la jeg meg sammen med henne da hun skulle sove, å dermed er det sånn hun vil ha det.
Jeg og Hannis holdt forresten på å dø av latter i kveld. Da det endelig var blitt stille på soverommet, etter at jeg hadde vært inn x antall ganger, krølle hadde hylt til hun spydde ( å jada, det er vilje i tøtta sjø) og vi hadde skiftet sengetøy, enda mer hyling og innputting av smokk osv, gikk jeg inn for å sjekke sovestillingen. Og hva ser jeg da jeg kommer inn på soverommet? Joda, en Alma Fafaly som sitter og sover i senga si. Hodet helt ned på knærne, og armene hang slapt på hver side. Jeg måtte bare rygge ut og le av meg på stua. :)
Hun ble selvfølgelig lagt ned, og sover nå søtt (etter noen flere skrikerunder utover kvelden). Det er virkelig krutt i den ungen. Sta som et esel.

Hannis: Guro, glede du dæ itj t hu bli tenåring?!
Guro: Nei!
Hannis: hohohohoho...

Jeg har allerede innsett at jeg må øve meg på å være tålmodig allerede nå. Og å være konsekvent. Ellers kommer denne lille krølltoppen til å utnytte hvert eneste smutthull hun finner. I can't wait...

Nå har Hannis nettopp dratt hjem etter å ha sett Midsomer Murders med meg. Jeg bare elsker den krimserien. Får av en eller annen grunn skikkelig sommerstemning av den. Og får lyst til å flytte til den engelske landsbygda hver gang.
Jeg skal hoppe til sengs og krysse fingrene for at snuppa er frisk i morgen. Rett før hun la seg i kveld skulle hun plutselig ha pizzaen jeg satt og spiste, og jammen åt hun ikke av fyllet på opptil flere pizzastykker. Og drakk en liter melk (ok, litt overdrivelse) før hun la seg.
Er snuppeluren i bra form drar vi til hytta på pinseferie.
Vi sneiks, ha ei fin helg alle sammen! :)
dscf3896
Er ikke dette de søteste små tåfisene du har sett, ever?? :D
Fanget blinkskuddet da snuppa satt og så dvd med pledd, og tåfisene luftet seg gjennom pleddet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits