17 mai er vi så glad i!

En ting er hvertfall sikkert, 17 mai er en dag man blir sliten av. Sliten på en god måte, så da går det greit. Men skal innrømme at jeg sitter og glipper med øynene nå, underskuddet på søvn fra helgen merkes. Lurer på om jeg kanskje skal gå å ta en liten høneblund. Men først, oppsummering fra i går!

Vi har jo øvd iherdig på "hurraaaaaa" i en uke nå. Og innprentet at når vi har flagg, skal vi veive med det samtidig som vi roper hurra. Øvinga vår har ført til at snuppeluren var proff på hva som skulle gjøres på 17 mai. "Hurra" ble det ikke, mer "blraaaa" "jaaaaaaa" braaaaaa" osv. Men jeg synes hun var flink jeg :)
Vi gikk i barnetoget for første gang (ca 19 år siden sist jeg gikk der, gulp) og vi kjørte tandemstolen vår. Den heter egentlig ikke det (vet da farsken hva navnet er egentlig) men synes det passer godt. Jeg hadde festet diverse 17 mai stæsj med hyssing til stolen, så når Alma fant det for godt å kaste utstyret (noe som skjedde titt og ofte) så hang de fint og dinglet i stolen. I tillegg hadde vi med Goldfish og druer. Et smart trekk av a mor ;)
Tror ikke snuppelura skjønte helt hva hun var med på. Den første delen av toget satt hun og nistirret på alt som foregikk. Det var spesielt stas når folk vi gikk forbi ropte "hurraaaaaaa" til henne. I den siste delen av togen fikk hun nok. Da var det ikke noe artig å sitte i ro lenger, men det måtte hun jo for å gå var uaktuelt. Hadde sinket toget en del for å si det sånn. Da var det godt at mammaen hadde tatt med smokken.
dscf3804

dscf3809
JA til andre flagg på 17 mai! Klart vi må vise at vi er fra Ghana også.

Etter barnetoget (som startet kl 10) gikk vi hjem til mormor der vi spiste pølser og sjokoladekake og så fikk Alma en strekk i vogna. Yngvild og Eddy kom også dit, og etter fråtsing i mat gikk vi nedover til sentrum igjen for å se på borgertoget. Der fikk jeg endelig lurt på solbrillene på Alma. Det er ikke alltid like lett, cluet er å avlede de første sekundene etter at de er tatt på for da glemmer hun dem :)
Etter å ha fartet litt rundt og undersøkt ting og tang på bakken ville hun sitte i fanget mitt da toget kom. Hun var helt henført. Satt musestille og så på at idrettslag og foreninger masjerte forbi. Hoppet (danset) selvfølgelig da orkester og kor passerte.
dscf3833

dscf3835
Alma har en gigabuse i nesen, og Yngvild roper "hurraaaaaaaa" :)

dscf3844
Plutselig satt det en blindpassasjer i doningen vår  ;)

Etter borgertoget var det hjem for å spise litt mat. Så tok vi turen ut i hagen, der Alma satte kursen mot sandkassa øyeblikkelig. Jaja tenkte jeg. Hun får nå bare møkke seg til, klærne må vaskes likevel. Kjolen, som mormor hadde strikket var selvfølgelig berget, men ellers så satt hun og måkket sand i hvit strømpebukse og body. Og sølvsandaler.... :)
dscf3846

dscf3848

dscf3854

Mens Alma satt og måkket sand til den store gullmedalje spiste jeg, Hannis og min far reker og blåskjell. Nam. Etter at møkkungen var badet og lagt ned satt vi ute på verandaen til klokka ni. Kjempevær! Jeg er så heldig at jeg har ettermiddag/kveldssol på verandaen så det er paradis der når det er sol og varmt. Da besøket mitt dro var jeg helt kaputt. Men greide selvfølgelig ikke å legge meg før nærmere halv tolv. Derfor kan jeg skylde meg selv at jeg nå sitter her og ikke greier å se klart. Linsene klistrer seg til øyeeplet og føler for å ha øynene lukket hver gang jeg blunker.
Jeg skulle ha skrevet nok en søknad i dag (for foreningen) og i tillegg trenger garderoben en opprydding. Sommerklær må inn og tykke klær ut. Blæk. Orkeeeeeeeer ikke. Men må...
Snakkes :)

Én kommentar

Vero

18.05.2009 kl.22:12

Så ut som dåkker har hatt en fin dag da ja :) Sand e artig, glær mæ te å kom å test ut sandkassa æ å ;)

Skriv en ny kommentar

hits