Stylista.

Nå sitter jeg her foran pc'n og pønsker ut en plan. Jeg og Egon liksom. I morgen går turen nemlig til norges navle - Trånhjæmmm i byeeen. :) (For det uttales Trånhjæm altså, ikke Tråndheim!). Uansett.. Min far har nemlig bestemt at vi skal på konsert, Afrika-konsert må vite. hoho. Salif Keita heter sangeren, og han er fra Mali. Jeg måtte jo google han, og oppdaget dermed at han er alibino. Ikke sælig sjokkerende, men litt spesielt. Wikipedia omtaler Keita som en afro-pop singer/songwriter from Mali. Vil dere vite mer les her.
Jeg måtte jo youtube fyren også, og det må jeg si kjære far, jeg ble litt skeptisk. Men, jeg skal legge fra meg skepsisen i morgen og stille på konserten med et åpent sinn.
Nok om det. Nå kommer vi til planen min!

Jeg skal kjøpe sommerklær! Det er jammen ikke ofte jeg er inn til "byen" lenger, og når jeg først ankommer må jeg utnytte tiden der. Saken er den at jeg egentlig ikke får penger før den 20 mai. Men, jeg har besluttet å ta av sparekontoen, og så overføre tilbake neste onsdag. Sitter i dette øyeblikk og ser på Luksusfellen på tv, og mange vil sikkert si at jeg handler for penger jeg ikke skal bruke nå. Men saken er den at jeg faktisk har klart meg denne måneden uten å ta av regningsbufferkontoen, selv om jeg betalte forsikringer for ca 6000 kroner i tillegg til de andre månedlige utgiftene mine. Så jeg synes jeg har vært nøktern og flink jeg! Derfor har jeg bestemt at jeg får låne penger fra sparekontoen min i en uke. Dermed basta! :)

I fjor kjøpte jeg nesten ingen sommerklær til meg selv, så jeg er in desperat need for litt lettere klær. T-skjortene i skapet er sørgelig utvasket, og mer sommerlige gensere enn høyhalsetgensere finnes ikke der inne. Linbuksa mi (den ene) er ikke lenger brun etter at den var med til Ghana, den er grå/brun. I tillegg kan jeg vel legge til at det jeg har som ikke er slitt, var mote på 90-tallet. I'm not kidding.
Så kommer vi til utfordringen ved planen min, jeg er helt håpløs når det gjelder moter og klær! Help me...
Hvilke butikker har fine klær? Hva er fine klær?? Hvilke farger er in nå? Hva er ut?
I tillegg til at jeg ikke har peiling på klær, har jeg jo ikke den enkleste kroppen å bekle heller da. Som gammeltanta til Vero sa da hun hadde snoket på oss bak gardinene sine "hu venninna di e litt skjeiv"....
Jezzz.

Da jeg googlet "sommermoter 2009" fant jeg dette sitatet :
Knallfarger, blomsterprint og etniske smykker - sommernyhetene hos kleskjeden Indiska er som tatt rett ut av en blomstereng, Mombai eller savannene i Afrika.
"Savannene i Afrika"- my ass sier jeg bare. Teiteste jeg vet er når butikker reklamerer for "afrikansk mote", greit at det er mote, men det har ingenting med afrika å gjøre. Nok om det...
Stikkordet er hvertfall farger og mønster har jeg skjønt.
Jeg sier bare en ting; Wish me luck....
dscf3600
To forkjølte tøtter i påska.

2 kommentarer

EMi

13.05.2009 kl.22:35

for det første vil jeg takke deg for den søte kommentaren din på den engelske bloggen. Appreciated! Jeg har sletta den norske, kom visst ikke videre med den! For det andre, don't hate on salif Keita! Han er god..har en cd av ham. det er ikke noe afrikansk POP egentlig (da tenker jeg på ghanesisk,nigeriansk pop) men han er veldig populær og større enn mange av de andre artistene. jeg synes det minner litt mer om folkemusikk enn den typiske popen...nok om det- du finner sikkert noe bra klær! Jeg elsker moten denne sommern, da tenker jeg først og fremst på fargene. Det er mye "etnisk" ja, men det digger jeg. Enig i at det er patetisk å reklamere "fra savannene i afrika" jaja..snuppa er søt!

Vero

13.05.2009 kl.22:36

hehe, regne me du finn dæ my fint æ uansett kor "skeiv" du e ;)

Skriv en ny kommentar

hits