Kjøreskolelærer.

Ettermiddagen har vært særdeles innholdsrik må jeg si. Jeg har nemlig vært kjøreskolelærer for lillebror! Lille knøttet er jo snart 18 år, helt sykt. Synes ikke det er lenge siden jeg fikk han til å gå av skaftet fordi jeg kalte han "tissemaur" og "kålormen". Blandt annet :) Kålorm fordi yndlingsjoggedressen hans var grønn. Han bodde så og si i den joggedressen. Når jeg spurte han "Ka e den fineste fargen"? Svarte han "gjønn" :)
Tissemaur vet jeg ikke hvorfor jeg kalte han, men han ble hvertfall rasende sint.

Nå skal han snart kjøre opp, og på onsdag skal han på sesjon!
Mine søsken og jeg har funnet ut at det er liten vits i å øvelseskjøre sammen med foreldrene våre. Selv om de er lærere begge to kan jeg ikke akkurat si at de pedagogiske evnene slår til under øvelseskjøringen. Derfor har mamma lånt ut bilen sin imot at jeg kjørte med bror.
Det må jeg si, bortsett fra en liten rakettutskytning da vi skulle rygge ut av parkeringsplassen gikk turen strålende. For å være på den sikre siden kjørte vi oppover mot bøgda. Da vi var kommet et godt stykke på vei kommer jeg på at jeg må opplyse om at han må være på utkikk etter elg. Bøgda= mye elg.

"Ole Øivind, du må husk på å se etter el... æææææææææææh!! der står det to stykker!!!!".

dscf3777

Leksjon 1 til kjøreskolelærere: ikke distraher (skrem) eleven, og helst ikke få han/henne til å se i andre retninger enn på veien....

Bortsett fra at jeg nesten greide å skremme eleven min av veien var det en fin tur. Vi kjørte så langt oppi bøgda at jeg aldri hadde vært der før. Til min store overraskelse kjørte vi forbi både et steinbrudd og et kraftverk. Til slutt kom vi ut på E6 igjen, i nabokommunen... Dermed fikk bror prøvd seg på både motorvei og bykjøring. Han slapp å stoppe på rødt lys i byen, derimot ble det full stopp da det valset et møkkings kvinnemeneske midt i hovedgata i byen.

Jeg lurer bare på en liten ting her til slutt. Er det noen av dere lesere som har brukt sånn ekstraspeil man ska ha når man øvelseskjører? Isåfall, hvordan i svarte svingende får dere det til å sitte på vinduet? Uansett hva vi gjorde så datt det ned etter tre sekunder.
dscf3780
Sånn så eleven min ut da han forsiktig skulle rygge ut av parkeringsplassen. Ole Ø tråkket inn gassen, og Guro ropte "breeeeeeeeeeeeeeems!". Men ellers var han flinkis:)
(obs! bildet er en rekonstruksjon, men ganske så treffende)

5 kommentarer

Vero

11.05.2009 kl.23:20

Tiihi, må itj skræm lillegutt næi. Hain kjøre væl som en gud kan æ tænk mæ ;) Æ træng å kjørelærer te høsten. Nånn som melde sæ frivillig?

Guro

11.05.2009 kl.23:24

æ har dessverre itj en brukandes bil (automat æ vettu) men har du bil tilgjengelig stille æ:)

Ole Brum

12.05.2009 kl.15:48

Nei veit du ka! D gikk da vel itj såå fort når vi tok løst i startn, jor d?

Guro

12.05.2009 kl.19:24

Ole Brum: Jo, ganske :)

Yngvild

12.05.2009 kl.22:33

Vero: æ også! du vet jo kor stabil æ e bak rattet! ;)

Skriv en ny kommentar

hits