Monsterkyr.

I går ettermiddag  var dagen endelig kommet. Dagen da vi skulle i fjøset til søsteren til Yngvild og se på kyrne (sier egentlig "kuer" jeg da). Da vi var i sauefjøset i påsken var ikke snuppelura heeelt fornøyd, hvertfall i de første 10 minuttene. Så jeg var litt spent på hvordan hun skulle reagere på en flokk kyr.
Jeg må bare legge til at jeg liker ikke kyr. De er jo gedigne! Synes rett og slett de er litt skumle jeg... Men det måtte jeg bare skjule, for jeg vil jo ikke at snuppelura skal se at mamma er redd, for da blir hun også skeptisk.

Frykten min var ubegrunnet, Alma var på langt nær så redd som da hun var hos sauene. Kanskje fordi sauene var mer brå i bevegelsene? Vet ikke jeg. Store øyne, det hadde hun. Og det tok ei stund før hun torde å ta på dem. Men jeg synes hun var tøff! :)
dscf3769
Det var mest trygt å ta på kalvene :)

Selv var jeg langt fra trygg i fjøset. Midtgangen der kyrne har ut hodene og spiser er ganske så smal. Og det er ikke noe problem for kyrne å være borti en hvis man går der. Men jeg måtte jo gå etter snuppelura som satt på armen til Yngvild for å ta bilder. Satt på huk og tok bilder av hodet til ei ku (som var langt unna meg, zoom er en fin ting) da Yngvild sier "Guro, se ved sia av dæ". Selvfølgelig var det et kuhode 3 millimeter fra meg.. Hadde du bare ikke kunnet holde kjeft!? Skvatt i taket (det er høyt det), og tok beina fatt. Raste gjennom midtgangen og over til kalve-avdelingen. Der ble jeg resten av tiden.... Følte meg som en skikkelig fjott i det fjøset altså. Finnes det noe som heter ku-tilvenning?
dscf3760
Fiiiiiine kua ja... Kremt.
Det her er forresten en av kalvene, bildet av kua jeg skulle ta ble tatt i bevegelse
(da jeg skvatt i taket) så det be uklart...

dscf3762
Inni denne midtgangen var jeg så smart at jeg gikk. Men kuhoder stikkende ut på begge sider. Duste-Guro...
Ikke kom her og kom her å si at de ikke er fryktinngytende altså!

Både før og etter fjøsbesøket var vi på besøk til søsteren til Yngvild som heter Øyfrid. Hun har en liten snuppelupp, Gaute,  på 7 mnd (??) og han var blitt stor siden sist vi traff ham! Blid som ei lerke, gliste og lo hele tiden. En skikkelig godklump:) Alma trøkka i seg ei pølse og litt muffins og bolle. Hun syntes det var veldig artig å bruke babygymmen til  Gaute som et gåstativ. I tillegg skiftet hun på å kose med han, og å prøve å kløne han....
Det var ei meget trøtt snuppelure som ble puttet i seng i gårkveld. Hun sovnet mens jeg var på vei ut av soverommet. Hørte ikke en lyd fra henne i hele natt.
I dag pøsregner det her tror nesten det haggler litt også.  Får finne på noen inneaktiviteter når snuppa kommer hjem fra barnehagen tenker jeg.
dscf3749
Yngvild og Eddy er klar for fjøset. It looks like you are born to do this! ;)

4 kommentarer

Vero

11.05.2009 kl.16:03

Søte kuan :) Dæm e da itj farlig sjø. Itj har dæm horn heller ser det ut te? Nei, må hæller vær redd for hæst å ælg - DÆM e skummel dæm. ;)

Ingrid Vestby Fredriksen &&&&

11.05.2009 kl.20:21

så søt den lille jenta var ^^

Guro

11.05.2009 kl.22:43

jenta er søtere enn kyrne, det er sikkert og visst! ;)

:)

12.05.2009 kl.22:35

Men kem e ho søte dama i felleskjøpet-dressen da?

Skriv en ny kommentar

hits