Vaksinejævel.

I dag har jeg fått gjort unna to ubehaglige ting. Dvs, jeg trodde ikke den ene tingen var ubehaglig, men det kommer jeg tilbake til. Den tingen jeg visste kom til å bli ubehagelig, det var å ta celleprøve. Det finnes ikke noe så ille som å legge seg på en benk med føttene sprikende til værs, samtidig som man bli gransket down there. Alle som har gjort det (håper det er mange!!) vet hvor pinsamt det er å bli jekket åpen med "nebbet". Æsj.  Det er jo ikke spesielt vondt, men akk så flaut. Jaja, bare en del av kroppen for legene, ikke sant? I don't care. Det er flaut.
Årsaken til at jeg faktisk skriver om denne flaue tingen, er at det er viktig å få tatt denne prøven hvert tredje år. En tredjedel av alle kvinner som får livmorhalskreft overlever ikke. Og mange tilfeller kunne ha vært avverget om kontrollen hvert tredje år hadde blitt gjennomført. Så det er bare en ting å si, bestill dere time til celleprøve damer/jenter!

Den andre tingen jeg gjorde, som ikke i utgangspunktet er ubehagelig, var å ta en vaksine. Pneumokokkvaksine(lungebetennelse) for å være nøyaktig. Jeg har nemlig begynt å tenkte på hvor lenge det virkelig er siden jeg tok den sist. Og konklusjonen var; lenge! Jeg kan vagt huske at jeg tok den, men det må minst være 17-18 år siden. Siden vaksinen holder i 10 år sier det seg selv at det var på tide å ta ei ny. Derfor spurte jeg fastlegen om jeg kunne få den da jeg var på celleprøvetimen. Siden jeg er i en risikogruppe (dårlig lungekapasitet) var det ikke noe problem. Hentet resepten på apoteket og fikk satt den på legekontoret med en gang. So far so good.

Utover ettermiddagen derimot, da begynte minnene å strømme på. Årsaken til det var at overarma begynte å gjøre noe svinaktig vondt. Med ett husket jeg hvorfor det er så lenge siden jeg har tatt vaksina, den er megasuperdupervond! Jeg husket alt! Hvor vondt det gjorde, at jeg ikke kunne bevege armen, greide ikke å kle på meg selv osv. For det er seriøst så vondt. Overarmen er hoven i tillegg. Det eneste jeg ikke husker, er hvor lang tid den kommer til å være vond...
Her har jeg akkurat blitt bra av ryggkinken min, og så er jeg tilbake til start. Greier nesten ingenting. Damn it.
Jeg lurer fælt på hvordan jeg skal få av meg genseren og bh'en når jeg skal legge meg. Er jeg riktig heldig så blir jeg liggende fullt påkledd. Og er jeg enda heldigere så våkner Alma ørten ganger i natt og vil i senga mi.
I can't wait...
Nå har jeg tatt paracar nr 2, i håp om at det vonde skal forsvinne. Har egentlig ikke troen på at paracet fjerner akkurat denne typen smerte, men det skader ikke å prøve. Og så skal jeg gjøre et forsøk på senga. Jeg være i form til i morgen, for Hannesnuppa kommer hjem fra jorda-rundt-reisen sin, og jeg og Alma skal hente henne på flyplassen! ♥
Wish me luck tonight...
dscf2814
Tante Hanne kommer tilbake til snuppa si! ♥

3 kommentarer

thetravelbugslife

29.04.2009 kl.07:45

Usssj æ hater vaksiner æ også!!! :S :S :S d e no kjipe greijer!!Btw takk for at du skreiv innlegget, blei minna på at æ må ta litt påfyll æ også!! :/Og heeeelt enig m dæ når d gjelder celleprøven! Det er så mange som kvier seg og ikke skjønner hvor viktig d e!!p.s ny adresse på bloggen min ;)

Yong

29.04.2009 kl.09:11

Uff, gynekologer og celleprøve er ubehagelige opplevelser, spiller ingen rolle hvor vanlig det er og hvor gammel man er....Ubehagelig!Det samme gjelder vaksiner. Ikke spesielt fordi det er vaksiner, men fordi det er sprøyter. Jeg er veldig lite glad i sprøyter....grøss og gru :-))God bedring! Håper formen er bedre?!

21.06.2009 kl.00:37

Skal ta den hvert femte år nå fikk jeg beskjed om.

Skriv en ny kommentar

hits