Grønnsakswok med tunfisk.

Her kommer endelig oppskriften på middagen jeg serverte på onsdag. Kjempeenkel å lage. Når jeg, Guro, sier at det er enkelt, da er det enkelt! :)

Grønnsakswok med tunfisk.
1 squash
20 ferske sjampinjonger
2 røde paprika
2 løk
1 brokkoli
2 bokser tunfisk i vann
1 boks bønner
soyasaus
pepper, chilli, paprikapulver og karri etter smak
rapsolje
4 ss kesam


1. Varm opp litt olje i ei wokpanne (jeg hadde ikke, så brukte vanlig stekepanne) og ha i sjampinjonger skåret i skiver. Hell over litt soyasaus og litt presset sitron. La soppen bli gylden og hell over tunfisken (hell av vannet først) før du blander i resten av krydderet.
2. Kutt opp løk, paprika, squash og brokkoli i nokså store biter og legg i woken (først løk, brokkoli, paprika og squash).
3. Ha til slutt i bønnene. La blandingen surre til alle grønnsakene har blitt gjennomvarme. Rør i kesam rett før servering.

Mine kommentarer:
Det sto ikke antall porsjoner i oppskriften, og det ble sinnsykt mye! Vanlige oppskrifter er 4 porsjoner, men da vi spiste wok'en var vi fire voksne pluss Alma, og enda var det kjempemye igjen. Det var så mye at jeg ikke hadde sjangs til å steke alt i stekepanna samtidig. Tviler på at en wok hadde rommet alt sammen også. Måtte steke i flere omganger, og så blandet jeg alt i en kasserolle som sto på svak varme ved siden av.
Jeg serverte ris til retten, men nudler hadde også vært passende.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits