Madonnas samvittighet.

Jeg har alltid likt Madonna. Vokste opp med musikken hennes på 80-tallet, og selv om jeg ikke hører like mye på de nye sangene hennes (noen unntak selvfølgelig) så finner jeg stadig tilbake til Like a Prayer-cd'n min. Vet ikke helt hva jeg skal si om livsstils-Madonna (fanatisk spør du meg.. Men, hver sin smak), men adoptiv-Madonna liker jeg slettes ikke.

Da jeg leste at hun ikke fikk adoptere den Malawiske jenta hun ville ha, i avisen i dag sa jeg "jezzz" inni meg. For noen ganger blir jeg rett og slett litt flau av å være hvit. For du skjønner, akkurat som vi hvite har en tendens til å dra alle mørkhudede mennesker under en kam, så gjør de akkurat det samme med oss.
Men tilbake til Madonna. Jeg kan bare ikke støtte adopsjonsstrategien hennes. Hun opptrer så typisk, som en ekspert. Hun vet at det beste er å ta med barna til vesten, for de har ingen fremtid i Malawi (Afrika) mens muligetene er ubegrenset i vår vestlige verden. At de fortsatt har familie i Malawi har ingenting å si, hun gjør dem en tjeneste ved å ta med barna deres til et annet kontinent, de får jo en utdannelse der! Arg, jeg blir så provosert.

Jeg ser ikke bort ifra at Madonna oppriktig mener hun gjør det aller beste (med et lite hint av å få sin egen samvittighet renset). Og jeg er slettes ikke mot adopsjon, også av afrikanske barn. I mange situasjoner er det den eneste muligheten for et barn å overleve på. Det er bare noe med den situasjonen barna Madonna har/vil adoptere er i. Og ikke minst, man må følge reglene i det landet adopsjonen skal foregå i.
Hvis hun er så ivrig på å hjelpe disse barna, hvorfor kan hun ikke gjøre det i hjemlandet deres? Hun bygger jo skoler for 25 000 unger i Malawi. Og siden barna hun vil ha, fortsatt har familier som ikke egentlig har så veldig lyst å gi slipp på barna, kan hun ikke støtte familiene da, i Malawi?

Jeg kan ikke hjelpe for det, men i hodet mitt sammenligner jeg Madonna med en bistandsorganisasjon. Sånn som bistandsorganisasjoner ikke skal være. Når de driver bistand som ikke hjelper. Når de driver bistand på egne premisser, ikke på menneskene de skal hjelpe sine. Når bistandsorganisasjon opptrer som eksperter, på et område de slettes ikke er eksperter i. De har "glemt" å søke råd hos de virkelige ekspertene, nemlig lokalbefolkningen.

Nei, Madonna. Du har sikkert de beste hensikter. Men loven skal gjelde for deg også. All verdens penger skal ikke være nok til å kjøpe et barn. Og tenkt litt på hva som er best for barnet, og ikke for deg. Du skjønner, barn har faktisk en fremtid i Afrika også.

4 kommentarer

Yngvild

03.04.2009 kl.19:05

sku ønske d va sånn "like" funksjon her som på Facebook. men det e det ikke. Men likevel: Yngvild likes this.

Yngvild

03.04.2009 kl.19:09

Oh yuck!!!! "- Å nekte Chifundo James muligheten til å bli adoptert av meg, kan føre til et besvært og emosjonelt trauma som ellers kan unngås, skal Madonna ha uttalt ifølge BBC."

Yong

03.04.2009 kl.22:32

Jeg er selv adoptert og er litt usikker på hva jeg egentlig tenker om den nye "kjendis-moten"... Men jeg tenker at, uavhengig av hensikten til den som adopterer, alderen er litt høy. Sjansen for at barnet opplever å miste adopitvmor i relativt ung alder, er ganske stor... Det er trist!

Guro

04.04.2009 kl.10:15

kjendis eller ikke kjendis, reglene rundt adopsjon er laget for å beskytte barnet på best mulig måte, ALLE må følge de reglene. Enig med deg Yong, det er en grunn til at kvinner på 50 ikke kan bli gravide.

Skriv en ny kommentar

hits