Girlpower.

Glemte helt å fortelle det, men jeg var på kino på søndag! Halleluja, praise the lord! And so on.. 
Årsaken til den lett hysteriske feiringen over noe så enkelt som en kinotur, er at det er 7 mnd siden sist. Ja, den siste filmen jeg så var Mamma Mia i august 2008. Guro S, skjerp deg! Det er jo sååå artig å gå på kino, jeg må rett og slett ta meg selv i nakkehårene og få med meg flere filmer altså.
Uansett, filmen jeg og mamma så var "menn som hater kvinner". Elsker elsker elsker bøkene til Stieg Larsson, og filmen svarte til forventningene mine. Absolutt. Kjempebra!

Den eneste personen i filmen som var helt ulikt det jeg hadde forestilt meg var redaktøren av Millennium, Erika Berger. Rollen hennes i filmen var minimal, men av en eller annen grunn hadde jeg sett for meg at hun var, annerledes? Hmm, vanskelig å forklare. Båndene i filmen mellom henne og Mikael Blomkvist var ikke noe å snakke om, av den enkle grunn at hun ikke var med i filmen i stor grad. Tror rett og slett jeg hadde forestilt meg henne som litt mer, spenstig? Jaja. I don't know. Filmen var uansett genial.

Det er utrolig rart å se personer i en film, som på en måte ikke hører hjemme der. Som mamma sa da vi kom ut av kinosalen "ka i all verden gjor Martin Beck i den filmen da? Nei det va rart ja. Han het jo til å me Martin i filmen å". ;)

Anbefaler alle som har lest bøkene å se denne filmen. Og de som ikke har lest de og selvfølgelig. Noen ganger er det litt kjedelig å se en film der en vet alt som skjer på forhånd, men i denne filmen hadde det slettes ikke noe å si.
Jeg måtte le enda litt mer da jeg snakket med Veronica etter filmen. Hun hadde også kjempelyst å se den. Da jeg begynte å snakke om den sa hun raskt "nei, du må itj si ka som skjer!!". Så gikk det tre sekuder før hun fortsatte "nei farsken, æ har jo lest bøkern....".
;)

2 kommentarer

Vero

18.03.2009 kl.15:48

Takk for at du fikk me min meget smarte kommentar i innlegget ditt ;) Hilsen klæbben

Guro

19.03.2009 kl.10:47

No problem! ;)

Skriv en ny kommentar

hits