Hva er VITSEN med legekontor?! Please enlighten me someone!

Etter dagen i dag har jeg bare måttet innse en realitet, legekontor og Guro S passer rett og slett ikke sammen. Det var to ting jeg skulle få gjort på legekontoret i dag. Levere en invitasjon til et kurs slik at fastlegen kunne skrive en henvisning til meg (måtte ha med det på kurset) og få sjekket tunga mi. Den blir bare verre og verre. Og nå begynner jeg å få vondt i halsen også. Da jeg googlet symptomene mine kom skarlagensfeber og streptokokkinfeksjon opp. Derfor fant jeg ut at jeg liksågodt kan få sjekket hva det er med en gang. Isteden for å gå å vente til det eventuelt bli bedre ( som jeg alltid gjør...).

Å få en henvisning til kurset var ikke noe problem, den kunne jeg hente i morgen tidlig. Men å få sjekket tunga? Nope. Ingen timer ledige. Surprise liksom. Jeg lurte derfor på om de bare kunne ta en prøve for å sjekke at det var streptokokker, eller ikke. Trengte vel ikke en lege til det. Hvis det ikke var det, så hadde jeg hvertfall eliminert det. Men det gikk ikke. For om jeg tok prøven, og det var streptokokker, så kunne de ikke nekte meg å få time, og det hadde de ikke tid til. Jah.
Det blir litt rart for meg ass, "vi vil ikke ta prøve av deg for da kan det hende at vi har bevis på at du trenger lege og da vi behandle deg". Det som gjør det hele enda mer irriterende, er at det er aldri en person på venterommet på legesenteret mitt. Da jeg hadde fastlege på Gløshaugen i Trondheim var venterommet alltid fullpakket, men det var aldri noe problem å få time. På timen. Mens her, på bondelandet, på et legesenter som har like mange leger som legesenteret mitt i Trondheim, her er det aldri pasienter å se, men legetime får man aldri!

Legesekretæren sa jeg måtte ringe tidlig i morgen, for da kunne jeg få en akuttime. Om jeg var heldig. Hun la trykk på "om du er heldig".
Farsken ta altså. Som Yngvild sa, takke meg til de private klinikkene i Ghana der vi fikk full pakke på dagen. Om vi betalte for det selvfølgelig. Men likevel. Vi betalte ikke så mye, og vi fikk nå den hjelpen vi trengte.

Imens jeg venter på at legekontoret åpner slusene klokken 09.00 i morgen tidlig, sitter jeg her med kjeften full av iskaldt vann. Det er det eneste som lindrer den irriterte tunga mi.

4 kommentarer

Yngvild

16.03.2009 kl.22:38

øøøh... æ sa ikke akkurat at de klinikkan i Ghana e nokka bedre enn norske. Bare sa at i Ghana fins det private laboratorium der man kan teste ting og tang, UTEN å måtte via en lege.. For klinikkan i Ghana e IKKE nåt æ har mye bra å si om, vente hele dagen, snakke med en inkompetent lege som forteller dæ at du e stressa, etter 5 konsultasjoner......med samme symptomer.. Jaja. følte æ bare måtte rette litt...Æ HATER SYKEHUS I GHANA. MEn ja, du FÅR jo time den dagen. Selv om du må sitte der hele dagen å vente på timen...

Guro

17.03.2009 kl.08:23

Æ hate ikke sykehus i Ghana. Faktisk så like æ Nyaho ganske godt. Når man må vent i timesvis i norge, selv om man har time, så kan man itj akkurat klag over at man må vent i Ghana, når man IKKE har time.

Mona Larsen

17.03.2009 kl.20:56

du må ALDRI google sykdommer.. eller sjekker felleskatalogen når du får nye medisiner... det er ikke bra for din psykiske helse.;)Jeg fikk alle symptomene på bivirkninger på no piller jeg fikk.. inkl. søvnløshet i løpet av en halvtime etter inntak av første pille.....;)

Guro

18.03.2009 kl.13:41

Mona: hehe, i know... Da æ lest vedlegget på malariatablettan æ tok (da æ reist t ghana første gangen) fikk æ symptoman som sto der, før æ i det hele tatt hadd begynt å ta tablettan ;)

Skriv en ny kommentar

hits