Without energy.

That's me. I går måtte jeg legge meg og sove fra halv to til fire. Heldigvis var Marte her, så hun hentet Alma i barnehagen og ga henne middag mens jeg sov. Vet ikke om det er årstiden,mangel på sol, mangel på vitaminer eller noe sånt, men jeg har hvertfall mistet all energi for tiden. I gårkveld la jeg meg klokken halv ti! (og i tillegg hadde jeg jo sovet på dagen også) De som kjenner meg vet at jeg aldri kommer meg i seng så tidlig. Jeg er et utpreget B-menneske.

Hva gjør man for å få tilbake energien? Jeg har tenkt på å begynne å ta tran. Faktisk. Vet ikke om det hjelper, men det skader nå hvertfall ikke å prøve.

Det har kanskje begynt å gå opp for meg at det lille antallet BPA-timer jeg har kanskje er en årsak til trettheten også. For de som ikke vet hva BPA er, det står for brukerstyrt personlig assistent. Og det har jeg, gjennom kommunen, fordi jeg har jo en muskelsykdom som gjør at jeg generelt er svakere enn "normale" mennesker. Huff, ordet "Normalt" er et  teit ord (hvertfall i denne sammenhengen), hva er normalt liksom. Jaja. Uansett, jeg kan gjøre det meste selv, men jeg blir hundre ganger mer sliten enn andre. Derfor har jeg en assistent som gjør mange av de dagligdagse oppgavene mine, slik at jeg kan bruke kreftene mine på å være mamma til Alma. Det er jo en genial løsning, det er bare det at jeg har så altfor få timer i uken. Jeg liker ikke å sammenligne "friskhet" med andre, men det blir litt rart (og urettferdig) når jeg ser at mange venner som er "friskere" enn meg har flere timer enn meg i uken. Og de har ikke engang barn å ta seg av.

Det er så irriterende at det er opp til hver enkelt kommune å vurdere behovene man har. Man må ta til takke med hvor "snill" kommunen er med en. For det er sånn det føles, i forrige uke fikk jeg brev om at jeg fikk 4 timer ekstra per uke. De hadde ikke godtatt søknaden min om flere timer i uka, der jeg hadde ramset opp alt jeg trengte hjelp til. Men etter å ha vurdert saken kom de likevel frem til at jeg skulle få 4 timer ekstra. Hallo!?! Skal jeg liksom være evig takknemlig da eller? Dere avviser kontant behovet jeg legger frem, men siden jeg spør, så skal jeg liksom få 4 timer likevel?
Irriterende!

Siden det her utvikler seg til å bli et utblåsningsinnlegg (som sikkert ingen tør å kommentere.. hehe) kan jeg liksågodt komme med enda en frustrasjon. Alle spør meg hele tiden "hvordan går det med oppgaven din da Guro?". Istedenfor å komme med det pjattet (løgnen) jeg vanligvis kommer med, "nei det går da det", "vanskelig å komme igang etter ett og et halvt år, men det skal nå gå på et vis" osv, så kan jeg bare fortelle, det går faktisk ikke så veldig bra. Jeg føler at jeg aldri har energi nok til å sette meg ned å konsentrere meg. Og konsentrasjon er livsviktig når en skal starte opp på noe som har lagt på hylla i over ett år.
Jeg føler alltid at det er jeg som er lat når jeg ikke greier å komme igang. Men vet du hva, det begynner å gå opp for meg at det ikke er latskap, det er rett og slett på grunn av at jeg ikke har energi nok. Fordi jeg ikke har nok BPA.  Hva må man gjøre da? Skrive anke på anke på anke til kommunen. Og det er kjipt det, for de er vrange!

Blæh, det her ble litt av et klageinnlegg. Men det skal jeg ha (synes jeg selv hvertfall), jeg klager jammen ikke ofte. Noen ganger må det vel være lov å slippe ut dampen. Eller?

Nå har jeg nettopp kommet tilbake fra kjøpesenteret med mamma. Hun har jo operert i foten, og humper på krykker. Også skulle jeg være med å hjelpe henne med å handle mat på Ica. Uttrykket "den blinde leder den halte" kunne ikke vært mer beskrivende. Jeezes, det må ha vært litt av et syn. Jeg i permoen med ei handlekurv på slep, og mamma hoppende (på et vis) foran, samtidig som hun heiv (og sjangset på å treffe kurven) varer mot meg. Men det gikk! :)
Hun spurte nettopp så pent om kanskje Alma ville ligge over til henne i morgen. Ikke meg imot det nei. Tøtta har bare godt av å være uten meg av og til, og jeg har godt av å være uten henne. Hun kommer til å kose seg gløgg ihjel til mormor, og jeg skal hvertfall kose meg gløgg ihjel hjemme alene!
Film, snop, brus og sofaen; here I come <3

3 kommentarer

Stine

13.03.2009 kl.17:42

Lykke t me ankinga, Guro! Dæm må jo bare skjønn etterhvert at d her går itj. Du får bruk oss andre som eksempel ;)

joakim

15.03.2009 kl.13:59

jeg vil gjerne skrive anke for deg! å da skal komunen bli skiiiiikelig flau!! vær så snill! ta i mot litt hjelp??og du - det skal være kurs på st. olav, hvor man skal snakke om sånne ting også, melde seg på? skal få svein erik til å sende deg påmeldingen. kan ikke skade med ekspertutalelser fra der hellerr;)Klem

Guro

16.03.2009 kl.00:17

Laila: fikk invitasjonen i dag. ska se om æ får ordna nå me Alma. Siden kurset e over 2 daga.

Skriv en ny kommentar

hits