Gratulerer med dagen Ghana!

I dag er det nasjonaldag i Ghana, det er 52 år siden de løsrev seg fra kolonimakten England, og ble det første landet i Afrika sør for Sahara som ble uavhengig. Hurra hurra hurra!

ghananasjonaldag

Siden Alma Fafaly er halvt ghanesisk må vi jo markere dagen her hjemme i Norge også. Barnehagen hennes har fått oppskriften på Rice&Stew (veldig vanlig å spise i Ghana) så i dag skal hele Pianogruppa spise ghanamat til lunsj. Faffen fikk på seg klærne Joe sendte fra Ghana for noen uker siden, og hun dro avgårde til barnehagen med to gaver under armen. En var en cd med musikk fra Ghana, mens den andre var en maske, selvfølgelig kjøpt i Ghana. :)
Maskene derfra er en smule skumle, så jeg håper ikke hele Pianogruppa blir vettskremt...

ghanamaske

Ikke helt lik den vi ga til barnehagen, men you get the picture.
Kan nok være litt skummelt for ett-toåringer å få denne opp på veggen...
Men, de venner seg sikkert til den. Den er fin å ta og føle på hvertfall!

Jeg sendte med fotoapparatet mitt til barnehagen, så har ikke bilder å legge ut av snuppa i finstasen nå. Legger det ut senere, kanskje allerede i ettermiddag. Vi avslutter jo ikke feiringen etter barnehagen, så jeg skal lage kylling i peanøttsaus til middag. Det er nyyyyydelig. Peanøttsaus er noe av det beste jeg vet om! Og kjempeenkelt å lage. Og nå er det en klumse på kjøkkenet som snakker altså. Så da er det enkelt å lage.
Har lagt ut både bilde og oppskrift tidligere, men kan godt gjøre det igjen. Når jeg får igjen kameraet mitt...

Ser forresten ut som om nasjonaldagen har hatt en meget positiv innvirkning på Faffen. I mårrest slapp hun seg fra en stol og gikk til meg, helt alene! Helt frem til i dag har hun måttet blitt "lurt" igang. Og hun har bare gått mellom folk, hvis de satt på gulvet og sendte henne frem og tilbake mellom seg. Da tok hun helt av etter hvert, skulle bare gå og gå og gå og gå. Men aldri alene. Det gjorde hun i dag! Hurra hurra hurra! :)

Nå skal gamlemor få på seg trynet og dra til butikken og handle kyllinglår til middagen i dag.
Ha en fin dag!

2 kommentarer

Duracellbaby

06.03.2009 kl.11:39

Gratulerer med dagen;)Gleder meg til å se bilder av snuppa med klærne..;)

Mona

06.03.2009 kl.15:44

Gratulerer med dagen i går Guro! Og gratulerer til deg og Alma med nasjonaldagen i dag! :0)

Skriv en ny kommentar

hits