Du er ikke en buss.

I dag greide vi å forsove oss nå så innmari. Klokka åtte bråvåknet jeg, hadde ikke hørt vekkeklokka for 40 min siden, eller at Yngvild sto og ringte på døra. Vi rakk det, kjørte begge tuppelurene til barnehagen, de gikk inn porten akkurat på slaget 8.30.

For å komme til barnehagen må jeg kjøre forbi barne- og ungdomsskolen. Og vet du hva, jeg er sjokkert over trafikkunnskapene til foreldrene som kjører barna sine til skolen!
For det første, de stopper midt i gata, og blokkerer dermed ett helt felt i veien. Å svinge inn på den store parkeringsplassen like ved å slippe av barna går jo ikke an. Det er et slippe-av-barn-felt på hver side av veien utenfor skolen, som selvfølgelig er stappa med biler. De feltene er det livsfarlig å kjøre forbi, for de som stopper der sjekker ikke om det kommer biler før de slenger opp dørene. Nå er fartsgrensen på 30, pluss at alle ser at det er en skole man kjører forbi, så bilene som passerer har ikke stor fart. Men når det er et til de grader så kaos der, pluss at det er is på veien, da er det jammen ikke lett å stoppe bilen selv om man holder 20 km/t. Og bildørslengingen er ikke det verste, de som står parkert der kjører ut igjen uten å se seg for også! Foreldre, dere er ikke busser, der HAR faktisk vikeplikt når dere skal ut igjen.

Det som irriterer meg mest er at hver høst er det mange artikler i avisene om skolestarten, man må kjøre forsiktig for det er mange førsteklassinger på veiene osv. Så og si hver eneste gang er det noen foreldre til disse førsteklassingene som står frem og sier at det må bli slutt på å gasse på, på skoleveien til barna.
Også kan de ikke oppføre seg i trafikken selv! Jeg så ikke en eneste unge som virret rundt i trafikken utenfor skolen, mens foreldrene deres derimot.

Nei, jeg føler jeg må ta en prat med mamma. Hun er lærer på barneskolen, og nå er det jammen på tide foreldrene blir inkludert i trafikkopplæringen av ungene. Jeg orket ikke kaoset på turen hjem fra barnehagen, og tok en laaaang omvei for å komme hjem.
Nå er det dusj og en kopp te som står på programmet. Vi snakkes!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits