Sleip som en ål.

That's me. For øyeblikket hvertfall. Håper virkelig ingen mener jeg er det sånn til vanlig, men i dette øyeblikk skal jeg være den første til å innrømme at utsagnet er mer enn sant.

I den kalde årstiden bli huden min like tørr som hodebunnen i shamporeklamen fra Head & Shoulders. Og da snakker vi om hele kroppen, ikke bare tørre hender, føtter eller ansikt, it's all over. Leggene utpeker seg særlig, der er det ekstremtørrhet på gang. Det ligger rett og slett flass igjen på lakenet i fotenden når jeg står opp om morgenen. Æsj.
Hva skal man så gjøre? Ikke sant, man må smøre seg med krem.
Jeg hater bodylotion! Det er rett og slett noe av det verste jeg vet. Det er kjedelig, det tar tid, og det er ekkelt å være sleip av krem. Man må vente å kle på seg til kremen tørker, det gidder jeg som regel ikke, og dermed må man hale og dra på seg sokker, truser og annen påkledning, for de "henger" selvfølgelig igjen i den sleipe kremete huden. Dobbelt æsj.

I dag ble Alma hentet av mormoren sin etter at vi hadde spist frokost, og jeg har dagen for meg selv. Deilig! Benyttet anledningen til å ta en velværeformiddag, hoppet i dusjen, og etter å ha skrubbet og vasket hele kroppen fra topp til tå, fylte jeg i badekaret og slengte på ei ansiktsmaske. Da la jeg merke til at badeoljen til Alma sto der enda. Den har vi ikke brukt på månedsvis, har skumbad når hun bader isteden nå. Men den oljen er sikkert det huden min trenger tenkte jeg, så jeg dæsjet oppi badekaret. Dæsjet ganske mye oppi badekaret. Etter at jeg hadde dæsjet en god stund faktisk, kom jeg på at, hmmmm, var det ikke bare et par dråper man skulle ha i?? Jaja, badebalja til Alma er jo mye mindre enn badekaret, det går sikkert bra.
Jeg lå der ei god stund, leste ei bok og koste meg max. Da jeg kjente på tærne og fant ut at de var på god vei til å bli rosiner fant jeg ut at det var på tide å stå opp.
Og da kjente jeg at oljemengden jeg hadde brukt kanskje var litt i det meste laget...

Samtidig som vannet rant ut av badekaret, kom mer og mer av kroppen min som hadde vært oljifisert til syne.
Og jeg som synes det er ekkelt med krem på kroppen, jeg skal bare fortelle at å være dyppet i olje ikke er så mye bedre! Fytte katta. Jeg skal være sjeleglad for at jeg ikke hadde et uhell i badekaret, og noen måtte ha komme for å redde meg. De hadde aldri i livet greid å få nok tak i meg til å løfte meg opp.
Det mest pinlige var da jeg satt der, vannet var nesten tømt ut, og jeg skulle reise meg. En oljekropp i et glatt badekar, say no more... Heldigvis hadde hendene vært over vann hele tiden, hadde jo holdt i boka mi. De tørre hendene reddet meg fra å tilbringe dagen i badekaret for å si det sånn.
Prøvde å dusje av meg litt av oljen når jeg kom opp i stående, men det var ikke særlig effektivt. Vannet bare prellet av på meg, kunne sikkert ha svømt tvers over trondheimsfjorden uten å bli våt. Sånn føltes det hvertfall.
Det kjennes litt bedre ut nå. Det hjalp å tørke seg og få på klær. Faktisk så kjennes huden ganske så bra ut. Ikke noe tørrhet, det er iallefall sikkert!

Alltid når mamma eller pappa henter Alma sier de " no må du slapp av da Guro". Men det er jo når jeg har barnefri jeg virkelig kan få gjort noe her i huset. Så nå skal jeg gå å tømme vaskemaskinen og sette på en ullvask. Og rydde stua.
Jippi.

2 kommentarer

Duracellbaby

15.02.2009 kl.21:25

Uff, kunne gått skikkelig galt det der. Må være forsiktig med oljen heretter Guro;) Det skal ikke så mye til vettu;)

guro

16.02.2009 kl.08:48

Nei det ska vær sikkert og visst!! ;)

Skriv en ny kommentar

hits