Guro = teknisk feil.

Er det mulig for meg å fly uten at det skal skje en teknisk feil med flyet? Nei. Farsken ta altså, jeg er så møkk lei av å sitte på flyplasser og vente! I går hadde jeg regnet med å vente ei stund, siden gardermoen var stengt på lørdag. Men flyene gikk sånn ca i rute de, bare noen avganger ble forsinket. Min avgang var ikke forsinket, og jeg ble overlykkelig. Lene og Kristina skulle ta fly til henholdsvis Bergen og Evenes, og jeg sa på spøk da vi dro til hver vår gate på flyplassen "skal vi vedde om hvem som kommer hjem først?".  Det skulle jeg aldri ha sagt, for hvem ble sittende igjen på flyplassen? Jo, meg.

Først måtte vi skifte gate. Greit nok. Så var det noe kluss med crew'et, hadde sikkert jobbet for lenge, så det måtte byttes. Greit nok. Alt dette medførte at vi ble forsinket i 20 min. Greit nok.
Men så, flyet kom for seint inn til flyplassen. Vi plusser på enda flere venteminutter. Så fikk jeg komme ombord (får alltid gå ombord før de andre passasjerene) og jeg fant plassen min. Så blir det en hektisk aktivitet fremme i flyet, mekanikere og crew diskuterer vilt. Deretter kommer det en beskjed over høytalerne om at de andre passasjerene ikke får komme inni flyet enda, fordi det blir forsinkelser. På grunn av en teknisk feil. ÅÅÅÅÅH!

Jeg får huket tak i en flyvert og spurt han hva som skjer. Han kan fortelle at reversen i den ene motoren virker ikke, så mekanikerne må gå gjennom en prosedyre i forbindelse med det, og dette tar minst en halvtime. Da jeg spør hva de skal gjøre forteller han at de skal sette inn noen "pinner" i motoren.
Er det reparert da, lurer jeg på?
Nei, de låser reversen sånn at den ikke virker, kan han fortelle.
Da jeg ytrer en viss skepsis over dette kan han fortelle at, "vi greier oss fint uten den reversen skjønner du, den er strengt tatt ikke nødvendig".
Hmmmm.. Skeptisk...

Men uansett, flyet ble to timer forsinket, og isteden for å komme hjem i rett til til middag, måtte jeg spise i en hast fordi Alma var supertrøtt og vi måtte hjem å legge henne (hun var til min mor i helga).

Sikkerhetssjekken gikk forresten helt greit. En hyggelig svenske som tok seg av den denne gangen. Men siste ord er ikke sagt i "sikkerhetssjekksaken" fra forrige gang vi var ute å fløy. Det har kommet frem nye opplysninger som kommer til å få en sterk reaksjon fra vår side (FFMU). Mer om dette senere...

4 kommentarer

Emi

09.02.2009 kl.13:13

stakkars! Sånn er frustrerende. Venting og bortkasting av tid. Er interessert i å høre mer om sikkerthetssjekk greiene..

Duracellbaby

10.02.2009 kl.14:12

Nå ble jeg nysgjerrig altså:ORullestol? Du?Fortell.... ;)

Guro

10.02.2009 kl.23:35

jeg rullestol ja:) har en muskelsykdom som medfører svak muskelkraft, så bruker rullestol utendørs av og til. Har faktisk en hel rullestolpark, i forskjellige farger og fasonger. Er allerede SVÆRT populær i barnehagen når jeg henter Alma ;)Sriver ikke så mye om den saken på bloggen fordi, hva skal jeg si? Det er liksom ikke en "issue" for meg, det er liksom bare, sånn jeg er det er, meg? vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det.. :)"sikkerhetssjekksaken" kommer jeg tilbake til senere ;)

Duracellbaby

11.02.2009 kl.21:44

Ok. Takk for at du svarte;) Skjønner at du ikke skriver så mye om det på bloggen, men jeg ble bare så nysgjerrig skjønner du;) Men du forklarte det på en helt ok måte og jeg fikk tilfredsstilt nysgjerrigheten min;) Takk!!

Skriv en ny kommentar

hits