This is Ghana, you have to get used to it.

Jah, jeg skrev et innlegg den 7 desember 2008 om valget i Ghana. Da skrev jeg at presidenten sannsynligvis ble Akufo-Addo fra New Patriotic Party (NPP), og at resultatet var klart innen et par dager (72 timer ble det sagt på nyhetene i Ghana). Men den gang ei!
"You know, this is Ghana Guro, you have to get used to it", kunne J si, å se på meg med det oppgitte ansiktet da jeg bodde der.
På den tiden var den setningen nok til at jeg ble eitrende forbannet, hvorfor i all verden skal jeg venne meg til alle de helt utrolig teite tingene som alle tok for gitt?!
Til slutt lærte jeg meg at det var bare å klistre på seg et stivt smil å le en teit latter "hehe, yeah", så var folk fornøyd med responsen de fikk når de belærte meg med setningen om og om igjen.

Men uansett, det var ikke min irritasjon over setningen jeg skulle skrive om (kjenner at jeg blir en smule irritert bare jeg skriver den ned nå..), det var heller det faktum at den faktisk stemmer, enkelte ganger.
For det kom meg for øret at presidenten ikke var valgt enda i jula, den 28 desember var det et nytt valg, mellom presidentkandidatene Akufo-Addo og Mills, og 2 januar 2009 ble valget gjennomført. Og det var slettes ikke Akufo-Addo som ble valgt, det var John Mills fra National Democratic Congress (NDC).
Så, en måned etter valget er presidenten valgt, han blir innsatt 7 januar, altså om 3 dager.
Jaja, this is Ghana. Men de greide nå å bestemme seg i siste sekund hvertfall.
Ikke verst bare det!

mills
Dette er Mills. Vant med 50,23 % over Akufo-Addos 49.77 %.
A close call i would say...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits