Den siste Juledag.

Jeg synes jammen det er litt godt at det er den siste juledagen i dag. Nyttårsaften i morgen, og så er vi tilbake til normalen igjen. Det er selvfølgelig kjempekoselig med jul og alt som hører med, men det er alltid like godt å si velkommen til hverdagen igjen og.
I går fikk jeg nok av julemat, så jeg mamma og snuppsi dro på Plaza Mexico og spiste middag. Kebabtallerkenen der er bare himmelsk god!
Det er ikke kebab i den utformingen man er mest vant til. De har biffkjøtt i biter og et supergodt brød i biter, men en utrolig deilig hvitløkssaus over. Pluss at det er salat og chips ved siden av da. Nammmmmm!
Snuppa satt i en barnestol og gumlet chips. Det falt virkelig i smak. Når hun i tillegg fikk drikke vann med sugerør, pluss at det kom folk på bordet ved siden av oss så hun kunne sitte å flørte med dem, da var kvelden hennes fullkommen:)

I dag skal jeg spise noe jeg aldri har smakt før, rype! Jeg har jo en far som har jaktet i mange mange år. Men jeg tror vi kan telle på to fingre de rypene han har fått opp gjennom sine jaktår. Derfor har jeg ventet og ventet og ventet på at han skal samle opp nok vilt til å lage en ordentlig middag av det. Det så ut som jeg måtte vente til evig tid, for det eneste han greier å bringe hjem fra jakt er rådyr, som også jaktes på nå og da. Da legger de ut epler og sitter og venter på at dyrene kommer så og si bort til dem før de plaffer dem rett ned, JUKS sier nå jeg.
Men, i år snakket min far med en kompis som var fortvilet fordi han ikke visste hvor han skulle gjøre av alle de frosne rypene han hadde. For i motsetning til min far, fikk denne mannen mange nye ryper i fryseren hver gang det var rypejakt. Og nå var det fullt. Etter en byttehandel som innebar noen flasker rødvin mot ryper, så skal jeg derfor få mitt første rypemåltid i dag!

Jeg skulle egentlig vært ute å handlet til i morgen først, men siden snuppa har begynt å sove fra tolv til tre (!!!) etter at hun begynte i barnehagen, rekker jeg så vidt å få i henne litt mat før vi drar til den etterlengtede rypemiddagen.
Leiligheten har ikke vondt av en ryddeomgang den heller, så jeg har vel egentlig nok å henge fingrene i mens jeg venter på at hun skal våkne. Men det er bare det at det er så mye artigere å sitte å kikke gjennom diverse nettbutikker. Sprell.no er en av favorittene, har allerede trykket inn et smykkeskrin til snuppa der.
Og ebay blir jo aldri kjedelig, eneste begrensningen der er at jeg ikke er kreativ nok til å komme på ting å søke etter. Kanskje liksågreit egentlig...

Ha en fin dag, den siste juledagen vet dere:) 

3 kommentarer

Sara Martinsen

30.12.2008 kl.14:07

Ha en fin siste juledag du også! Trist å tenke på at det er nest siste dag i 2008.

Guro

30.12.2008 kl.14:34

Vet du hva, jeg gleder meg faktisk til å starte på et helt nytt år nå jeg. Nye muligheter og nye opplevelser. Takk til det gamle, og hjertelig velkommen til det nye året! :)

Yngvild

30.12.2008 kl.21:03

mmm æ vil smake sånn kebab! Ryper e godt det, men håper du ikke tygga for hardt så tanna di knustes mot en blykule..Liker ikke mat som har ting inni som ikke kan spises.. som FISK med masse bein...Kan jo ikke nYYYYYYTe maten..

Skriv en ny kommentar

hits