Den beste gaven.

Julaften er over og jeg har fått pakket ut og satt på plass bæreposene med gaver vi fikk i går. Alma var selvfølgelig den som fikk mest, tett etterfulgt av Ole Brum, som fikk en haug med gaver fra den nye "svigerfamilien" sin.
Julekvelden var kjempekoselig, jeg har ventet et helt år på å smake ribbe nå, og den smakte absolutt opp til forventningene mine. Jeg bare digger digger en skikkelig sprø og saftig svor! Kjenner at jeg ikke er ferdig med ribbe enda, så jeg skal mase meg til et ribbemåltid til.
Snuppelura ble overtrøtt på kvelden stakkar. I tillegg til at hun var veldig forkjølet med en stygg hoste og litt feber, så gikk det i ett for henne hele dagen. Hun fikk en rakett i rumpa (paracet..) klokka åtte, å sov som en stein.
Hun rakk ikke å pakke opp alle gavene sine, jeg pakket opp de som var myke, så tok hun selv resten av de harde pakkene i dag. Hun fikk skikkelig dreisen på å pakke opp gaver, hun syntes det var kjempemorsomt, og fikk hun ikke nye brakt i fanget med en gang satt hun og ulte. :)

Jeg fikk mye fint, men jeg tror ikke jeg skal ta bilde av alt å legge ut her. Jeg er selvfølgelig kjempetakknemlig for alle gavene jeg har fått, særlig fordi jeg vet at de som har kjøpt gavene til meg virkelig har tenkt på hva jeg liker og interesserer meg for når de har valgt ut ting til meg. Så til alle sammen, tusen takk!
Men som sagt, jeg kommer ikke til å legge ut et skrytealbum her på bloggen over alt jeg har fått.
For meg blir det helt feil, det er så mange her i verden, både i Norge og i langt fattigere land som ikke har fått en eneste julegave, og som kanskje ikke har muligheten til å feire jul engang.
Det går en reklame på tv som har brent seg fast i hodet mitt, for en fadderorganisasjon, der et lite barn forteller med gråten i halsen at uansett om han står, går, sitter eller sover er det eneste han tenker på hvordan han skal greie å skaffe mat til seg og søsknene sine.
Det er en forferdelig urettferdig verden vi lever i. Ingen barn skal behøve å leve slik.

Vi som etter forholdene har det bra, skal selvfølgelig ikke sulte og ha det fælt i solidaritet med de som ikke har det bra, vi skal kunne nyte de livene vi har. Så lenge vi setter alt i perspektiv og innser hvor bra vi har det, kan vi faktisk bruke noe av det vi har til å gjøre livene til mindre heldige mennesker bedre. For småbarnsforeldre kan det være noe så enkelt som å kjøpe bleier fra Pampers, da gir du ei vaksine til et barn gjennom Unicef for hver pakke du kjøper. Pampers er kanskje litt dyrere enn noe andre bleiemerker, men har du råd til det så gi vaksiner så det smeller!

Det var ikke helt sant det jeg skrev tidligere om at jeg ikke skal legge ut noen bilder av gavene mine. For de to fineste gavene jeg fikk, skal vises til alle som vil se. Snuppa mi kom hjem med julegavesekk fra barnehagen på lille julaften. Oppi den var det to gaver til mamma fra Alma. Jeg gledet meg som en unge til julekvelden kom, og jeg kunne pakke de opp. Det er slike gaver vi alle skulle brukt mer tid på, det finnes ikke noe som er så moro å få som hjemmelagde gaver (synes jeg hvertfall).
Dette er de fineste gavene jeg noensinne har fått, og jeg håper jeg får mange flere i årene som kommer. Ikke den dyreste eller mest fancye gaven i verden kan slå gaver som er selvlaget av snuppelura mi!
dscf2894
Et maleri på lerret, kunstferdig fingermalet av verdens fineste lille Snupp!

dscf2896
Håndavtrykket til snuppa med et dikt under:

Her er mitt lille avtrykk
så du kan huske på,
hvor søte hender jeg hadde
den gang da de var små.

For hver dag blir jeg større
ja, en gang blir jeg stor
og alle mine avtrykk
blir bare svake spor.

Jeg blir fortsatt rørt når jeg kikker på bildene jeg. De skal henges opp på hedersplassen i stua, det er sikkert og visst!

2 kommentarer

Vero

26.12.2008 kl.12:06

Va kjæmpefin ja :) Sånn ønske afrikatanta sæ å. Kanskje vi må mal neste gang æ kjæm? ;)

02.01.2009 kl.22:27

Det hender du blir lei, fordi jeg er så liten.Jeg setter merker alle steder og gjør deg ganske sliten.Men hver dag så blir jeg større, enn dag så blir jeg stor,og alle mine avtrykk er bare svake spor.Her er mitt lille avtrykk, så du kan huske hvor søte hender jeg hadde den gang de var små

Skriv en ny kommentar

hits