The winner takes it all.

Den første barnehageuka tok jammen meg på både mor og barn. Helt nye rutiner må innarbeides, og det tar ei stund før alt "sitter" kjenner jeg. Snuppelura har nå vært på barnehagen i to dager alene. Mandag og tirsdag var vi begge der i et par timer, onsdag hadde hun fridag, og torsdag og fredag var hun der helt alene.
Det gikk helt greit å gå fra henne torsdagsmorgenen, men det tok ikke lange stunden før jeg begynte å kikke på klokka.... Ikke fordi det var kjempefælt å være borte fra henne, det var heller rart å ikke ha henne rundt meg. Jeg satt ved kjøkkenbordet og kikket meg rundt og var litt "hva skal jeg gjøre nå da??". Typisk vettu, her har jeg gledet meg til å få litt Guro-tid, og når jeg endelig har det blir jeg helt opprådd.
Litt før tolv fikk jeg denne meldingen fra barnehagen "Det går bare bra med alma. Hun sover nå". Da dro jeg på shoppinsenteret og handlet julegaver :)
Hun var der fra ni til nesten tre, kjempeflinke snuppa mi! Det hadde gått helt greit, men hun er blitt supermammadalt på ettermiddagene. Fra det øyeblikket hun ser meg når jeg kommer og henter henne, til hun legger seg for kvelden er det mamma mamma mamma og atter mamma. Jeg kan ikke engang stå med ryggen til henne, da begynner hun å hyle. Men det går seg vel til tenker jeg.

Torsdagskvelden var det også juletretenning i barnehagen. Alt foregikk utendørs, det var servering av gløgg, saft, pølser og pepperkaker, barnehagens eget korps spilte julesanger, det var loddtrekking (alle barna fikk et lodd ved inngangen), gang rundt juletreet og nissen kom på besøk. Vi var med på alt utenom gang rundt juletreet og nissebesøket. Snuppelura ble helt utkjørt på slutten, så vi måtte bare gå hjem. Men morfar og hun tok noen under rundt juletreet med en gang vi kom dit, og det var stas. Særlig var det supermorsomt å rive ned snø fra grenene.
dscf2719dscf2721

Vi var så heldige at vi vant premie på loddet vårt også! Inni pakken lå det blant annet en julekalender, så nå fikk snuppelura jammen kalender likevel. Jeg hadde ikke tenkt å ordne noe til henne i år, hun skjønner det jo ikke likevel. Men en sjokoladebit om morgenen slo virkelig an gitt. Surprise surprise liksom, sjokolademons som hun er...
dscf2725dscf2726

I tillegg til at hun vant premie på loddet sitt, fikk hun også pepperkake i julekalenderen på barnehagen på torsdag. De har 24 pepperkaker som er hengt opp, og hver dag trekker de navnet på ett av  barna, som får kalendergaven. Siden det er 12 barn og 24 pepperkaker får alle barna to pepperkaker i løpet av adventstiden. Min lille snupp var så heldig å bli trukket på sin første dag!
dscf2718dscf2716
En supertrøtt liten jente viser frem pepperkaka til morfar før vi drar på juletretenning.

I dag er det minus 12 grader her, og jeg frykter for at vi blir innendørs hele dagen. Eneste årsaken til å gå ut er hvis jeg plutselig finner ut at jeg skal kjøpe de siste julegavene. Men jeg regner med at resten av byen også befinner seg på kjøpesenteret i dag, så vi får se.

4 kommentarer

06.12.2008 kl.11:23

Ntååå, så søt baby. www.kaathinka.blogspot.com

Anine Kristin

06.12.2008 kl.11:24

Så søt :-o

Yngvild

06.12.2008 kl.18:17

Du burde jo skrive om nissen dokker vant på julelunsjen også!

Guro

07.12.2008 kl.18:14

Yng: den som va så stygg at du fant ut at du liksågodt kunn ødelegg?? ;)

Skriv en ny kommentar

hits