En stor dag er overstått.

I dag kom dagen vi (dvs jeg) har forberedt oss til i over et halvt år. Mitt lille nusk begynte i barnehagen! Vi var så heldige å få plass på akkurat den barnehagen vi ville, Casa Musica. Det er en flerkulturell barnehage med fokus på musikk og språk. Barnehagen er opprinnelig bolighus, som er bygd om til barnehage. Den består av to hus som ligger på hver sin side av en bekk. Det er bygd en kjempefin gangbru over bekken, og uteområdene er helt supre. I tillegg ligger barnehagen et steinkast (bokstavelig talt, sikkert 10 meter unna) en gymsal, som ofte blir brukt av de ulike avdelingene. Det er tre avdelinger og de er Gitargruppa, Trommegruppa og Pianogruppa. Mitt lille nusk går på Pianogruppa, det er de som er 1 og 2 åringer.

Selv om jeg bare har gledet meg til denne dagen skal komme, jeg er av den oppfatning at å gå i barnehage er kjempebra for barn, så lå jeg våken en stund i gårkveld og tenkte på at fra nå av skal jeg levere fra meg snuppelura mi fire dager i uka, i timesvis. Det er rart med det, uansett hvor mye man er for en ting, så begynner man å tvile når det virkelig skjer. Men barnehage er bra for henne, dermed basta!

dscf2698
Et lite nusk er pakket og klart for tur til barnehagen.

Barnehagedagen gikk hvertfall kjempebra. Snuppa mi er vant til å vær blant folk, ikke redd for nye mennesker i det hele tatt, så hun gikk rett inn i leken med de to voksne som tok imot oss. Resten av avdelingen hadde uteleik da vi kom, slik at vi skulle bli vant til lokalene og de voksne uten alt for mye bråk rundt oss. Etter litt kom resten av gjengen inn, og da satt i alle sammen og spiste lunsj sammen.
Da de ansatte spurte meg om matvaner osv, sa jeg at det eneste var at jeg ikke har fått henne til å drikke noe særlig med vanlig melk enda. Hun skal helst ha oppvarmet NAN. Men jeg har begynt å blande melk og NAN kunne jeg fortelle. Da vi satt og spiste senere, hvem tror dere helte i seg lettmelk da? Joda,det var lille Faff det... Tydelig at det er meg hun snurrer rundt lillefingeren ja.

dscf2699
En tilbakelent og fornøyd liten Faff ved matbordet. Trives!

Mitt store håp har vært at barna skal lage julegaver på barnehagen, det hadde vært artig å få noe hjemmelaget av snuppa mi! Og på årsplanen jeg fikk utdelt står det blant annet dette om desember:

"I hele desember har vi adventsstund hver dag der vi tenner adventslys, henger opp adventshjerter i vinduet og synger enkle julesanger. Flere ganger i løpet av desember har vi bakedager og juleverksted der barna får lage julepynt og kanskje en liten julegave. Vi ønsker å skape en rolig og god stemning."

Jippi! I tillegg til at min store drøm tydeligvis blir oppfylt, så høres førjulstiden i barnehagen kjempekoselig ut. 12 desember skal det være Lucia-feiring og 16 desember er det nissefest. Og i dag fikk vi utdelt invitasjon til Juletretenning i barnehagen på torsdag, med gløgg, saft, pølser, julesanger og besøk av nissen.

dscf2702
Snuppa har samlet seg en haug med leker.
Men strikken i buksa er også jammen fin å leke litt med...

I kveld har jeg merket et tonn med klær. Og enda er jeg bare halvveis... I tillegg til dette får jeg en liste over ting som må ligge i barnehagen i morgen, så det er vel bare å ta med seg visakortet og dra på handletur etterpå.
Nå skal jeg hoppe til sengs for å få litt skjønnhetssøvn (haha), tomorrow is another day!

3 kommentarer

Emi

02.12.2008 kl.09:33

høres ut som en perfekt barnehage da! Så heldig :-)

02.12.2008 kl.13:40

der har æ lyst å jobbe.......;D

Vero

03.12.2008 kl.22:24

Flinke snuppa :)

Skriv en ny kommentar

hits