Og navnet ditt var??

Er det flere som opplever dette, mennesker kommer bort til deg å snakker til deg som om de har kjent deg i årevis, og du har ingen anelse om hvem det er?
Jeg har opplevd denne situasjonen mange ganger den siste tiden. Det er så ekkelt! Som i dag. Jeg og Yngvild var på kjøpesenteret for å handle julegaver. Først kommer det en eldre mann bort til meg på Kremmerhuset, og begynner å snakke "om hvordan går det nå da, er du ferdig med julegavene, har du kjøpt til meg da haha, står det bra til med den lille" osv osv. Denne personen har snakket til meg flere ganger på samme måte siden jeg flyttet til hjemplassen min. I dag sa han noe som ga meg en ledetråd til hvor jeg har han fra, han sa noe om "da jeg gikk på skolen". Ergo, det må være barneskolen han snakket om. Men det var mange voksne rundt da jeg gikk på barneskolen også, og ikke minst, det er leeeeeenge siden! Give me back my memory....

I tillegg til dette så jeg en annen litt eldre, men ikke fullt så gammel som han første mannen, luske nærmere og nærmere da jeg sto utenfor Nille og ventet på Yngvild. Jeg prøvde bevisst å ikke se på ham, strakk hals og så etter Yngvild inne i butikken, leste intenst på mobilen (skjermspareren....) og kikket på alle kvitteringene jeg hadde i lommeboka. Årsaken til dette er at da jeg var på Ica Maxi i forrige uke kom den samme mannen frem til meg og snakket som om vi hadde vært best buddies siden barneskolen. Bortsett fra at han er sikkert 20 år eldre enn meg, og jeg kan virkelig ikke plassere han noe sted som helst.
Anyway, da jeg sto utenfor Nille og prøvde febrilsk å late som jeg ikke så denne personen, fant jeg raskt ut at det var nytteløst. Dette var en person som ville stille seg rett fremfor meg og vente til jeg ble ferdig med whatever jeg gjorde, for så å frembringe sin åpningsreplikk "hei, hvordan står det til med den damen da?".

Så, what to do?? Det jeg selvfølgelig skulle gjort, er å ta tyren ved hornene å spørre hva navnet på personen er, eller "hvor har jeg egentlig deg fra".
Men jeg føler egentlig at det toget har gått, siden jeg har møtt flere personer mange ganger og bare jattet med. Det jeg tenker er at noen av de jeg jo kjenne. De hadde ikke fortalt meg om familie og hvor de skal feire jul osv om de ikke hadde kjent meg?
Mens Ica-mannen, jeg kan virkelig ikke si at jeg aner hvem den personen er. Jeg har sett han i bybildet, ja. Men har aldri snakket med han før. Det er jeg bombesikker på.

Sukk, det skal ikke være enkelt. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med disse "gamle kjente", men en ting er sikkert, kommer det en "ny" person opp til meg og hilser og jeg ikke aner hvem det er, så er det første jeg sier "men hvor har jeg egentlig deg fra"??

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits