Jeg ble befølt.

Endelig hjemme! Kurs er alltid interessant, lærerikt og sosialt, men ingenting er som å komme hjem etterpå heller. Var døden nær av tretthet på søndag ettermiddag, men det kom seg i dag. Kanskje fordi organisasjonskurset i dag var superbra. Vi fikk mange nyttige tips som vi tar med oss videre. Nå skal vi bli det beste styret ever! :)

Slutten på helgen ble.. Hva skal jeg si? Interessant? Eller merkelig er vel en bedre beskrivelse.
Det er vel ikke så fryktelig mange som har gått (haha) gjennom sikkerhetskontrollen på flyplasser med rullestol. Det har jeg, og det er egentlig helt greit. Istedenfor å gå gjennom denne metalldetektoren blir man trillet ved siden av den, og sikkerhetsvaktene utfører en manuell "ransaking". Det vil si at de kjenner på armer og bein, mage og rygg. Og så sniffer de rullestolen. Ja, jeg lurte selv veldig lenge på hva denne sniffingen var godt for. For det første høres det jo veldig suspekt ut, men det eneste de gjør er at de tar en papirlapp og gnir den mot stolen på utvalgte plasser. Veldig merkelig. En dag fikk jeg nok og spurte hva i all verden vitsen med dette var. Og de leter da etter sprengstoff. Papirlappen er innsatt med et eller annet stoff som reagerer med sprengstoff, de sniffer stolen og setter papirlappen i en maskin som leser av om jeg har gjemt suspekte stoffer i stolen min. Det har jeg aldri prøvd på, så sniffingen går alltid greit for min del.

Men, i tillegg til sniffingen tar de altså en kroppsransakelse, og i dag fikk jeg en som var litt utenom det vanlige. Jeg ble rett og slett befølt. Kan ikke beskrive det på en annen måte. Dama var all over me. Da tenker du sikkert, ja men de må jo sjekke nøye. Men det skal jeg si dere, jeg har aldri opplevd makan til beføling. Det var klemming av pupper og stryking av lår, opptil flere ganger. Det var nøye undersøkelse av hver eneste centimeter av kroppen min, og det var nesten så det kjentes ut som hun skulle ta et realt grep å krønsje rumpeballene mine (ja, jeg satt, ergo var hun under meg). Som min frittalende bergenske venninne sa da jeg møtte henne på andre siden av sikkerhetskontrollen (hun hadde vært gjennom nøyaktig det samme som meg), "faan ta, det var nesten så eg spurte hon om eg skulle sprike me beina, eg blir så provosert!". 
Jeg er så enig så enig. Men min reaksjon var at jeg holdt på å dø av latter. Det var så totalt uventet og så uvirkelig at jeg måtte knipe igjen, ellers hadde jeg fått latterkrampe. Og jeg kunne ikke se på Hannis som sto ved siden av og ventet på at jeg skulle bli "ferdig", da hadde jeg hvertfall sprukket. 

Nå er ikke jeg så veldig sjenert og tander av meg. Ei heller er bergensdama det. Men jeg tenker med gru på de som er det, en sånn behandling må ha føltes helt forferdelig, og jeg ser ikke bort ifra at mange aldri vil utsette seg for noe sånt igjen, ergo de vil unngå å fly. Og det er veldig trist.
Så Securitasfolk på Gardermoen, begrens dere litt da. Selv om dere skal ta vare på vår egen sikkerhet på flyreiser er det ikke nødvendig å gå så drastisk til verks som dere gjorde i dag. Tenk litt på menneskene dere møter, det er ikke så fryktelig morsomt å bli befølt med hele Gardermoen som tilskuere.
Neste gang dere prøver dere på noe sånt kommer jeg til å si at "nei, jeg vil at han skal ransake meg", da er det vel dere som blir ille berørt isteden tenker jeg!

5 kommentarer

penelene

11.11.2008 kl.08:52

Jeg er fremdeles ikke over den der befølingen.. i natt hadde jeg nesten mareritt.. kvinnfolk som skal beføle meg her og der.... URSJ... En annen side av saken min venn er vel alle de som tidligere har vært utsatt...de føler ikke akkurat lykke de heller når de må gjennom sikkerhetskontrollen nei... Tror jeg må skrive til en eller annen om denne saken jeg...

Vero

11.11.2008 kl.12:18

Jøss, det hørtes jo helt villt ut! Har no aldri vært så gæli te beføling når vi har vært på farten før næi, Guro.

Viggo G

11.11.2008 kl.12:24

Hva med en liten mail til flyplassledelsen...?

penelene

11.11.2008 kl.13:48

TIl viggo... vi må nok skrive til andre steder enn der.. for det nytter ikke til en ledelse som pålegge dem å gjøre det... MEDIA er en fin plass.. men jeg liker ikke de heller...HELP

Emi

13.11.2008 kl.10:51

Huff...Jeg blir litt mer sjokkert jeg da, SÅNN skal det vel ikke være. Akkurat det samme som når man skal inn på et eller annet sted med høy sikkerhet og blir ransaka, man skal jo ikke bli BEFØLT for det!

Skriv en ny kommentar

hits