Peanøttgugge

Dette er min venninne V's beskrivelse av favorittmaten over alle matretter. Og jeg skal si meg enig, det ser ut som peanøttgugge, men akk så himmelsk det smaker!
Jeg har skrevet et tidligere innlegg om at jeg fant ei oppskrift på nettet som minte meg om maten vi spiste i Ghana. Første forsøk på å lage Kyllinglår i peanøttsaus ble ikke 100% vellykket, jeg brukte krossade tomater, og da ble sausen helt feil. På lørdag brukte jeg hele tomater i boks, og det ble perfekt!
Men bare se her, det ser fortsatt ut som peanøttgugge:

20080804oktober080001
Man ser ikke at det ligger saftige kyllinglår nedi sausen.

Siden denne middagen er så utrolig god, slenger jeg med oppskriften en gang til. Dessuten har jeg lagt til noen ingredienser så den blir mest mulig lik det vi lagde i Ghana.
Dette er til 4 personer.
4 kyllinglår
1 løk
en rød chilli
en boks tomater
1 boks peanøttsmør (fin type)
2 dl vann
1 lime
littegranne hakket ingefærrot
salt og pepper

Bland tomater, løk (hakk den), chilli (hakk den), ingefær (hakk den) og peanøttsmør i en kasserolle. La det smelte sammen. Tilsett vannet og ha oppi kyllinglårene (husk å ta av eventuelt skinn først).
La det hele stå og småputre i nesten en time, når oljen i peanøttsmøret legger seg på toppen av gryta er maten ferdig. Når det er gjort tilsetter du salt, pepper og lime etter smak og behag. Vi klemte oppi hele lime'n vi.
Serveres med ris!
20080804oktober080006
Yummie!

Det smakte så å si eksakt som det vi lagde i Ghana. Bare at på lørdag så spiste vi med kniv og gaffel, og ikke med hendene. ;)
Neste gang jeg lager peanøttguggen skal jeg prøve å finne "garden eggs", da blir det perfekt!

5 kommentarer

Vero

05.11.2008 kl.23:36

Mmmmmm. Det va jo helt fantastisk godt da :) Over mæ av begeistring faktisk! Gode kokka ja :)

Emi

06.11.2008 kl.10:43

ja, det er kjempe godt :-D Men fins garden eggs i Norge egentlig? Trodde det nærmeste man kom var aubergine..Selv om jeg har vært i 2-3 spesielle butikker her i oslo og sett et lite utvalg av ekte garden eggs..Hvordan hadde du tilberedt dem hvis du hadde dem?

Trine

06.11.2008 kl.12:15

Tester ut den oppskrifta i dag. Ser spennende ut. :)

husmora

06.11.2008 kl.17:47

ska itj vær garden eggs i peanøttsuppe nei! ;) Men garden eggs e vel en aubergine.. en liten en.http://yngvild.weblogg.no/1224264310_17okt2008.html

Guro

06.11.2008 kl.18:01

Emi: jeg vet ikke om det finnes her. er ikke garden eggs en variant av aubergine tro? Hvis jeg hadde hatt dem hadd jeg lagt dem i suppa og latt dem koke med det andre.Husmora (yngz i presume??): Judih la garden eggs i suppa hu, å de va godt! Brukt det mest i den andre suppa (light soup?), men va godt i peanøttsuppa å.

Skriv en ny kommentar

hits