Store klokker sier tikk takk, tikk takk....

2008 er det året da jeg for første gang har lagt merke til at man stiller klokka på høsten. Før har det vært en hyggelig overraskelse å lese i avisen "husker du å stille klokka i natt", og vite at i morgen, da kan jeg sove en hel time lenger.
I år ble det hele litt mer komplisert.
Jeg leste riktignok i avisen om vintertiden, men jeg fikk ikke sove en time lenger på søndags morgen. En liten Faff hadde ikke tenkt å følge vintertiden. Klokken halv sju var hun lys våken, og hun har funnet ut at hvis hun ligger å hyler, ikke gråter, men hyler, da orker ikke mamma å høre på henne, så da blir hun tatt opp. Dog bare til mammasenga, vi må ligge der å våkne ei stund før vi går på badet. :)
Var veldig uvant å være oppe klokka sju en søndagsmorgen, kan ikke huske sist det skjedde faktisk.
Resten av dagen gitt forholdsvis greit, vi var jo som sagt på middag til mor, og babysang etterpå, så Faffen hadde hele tiden noe å henge fingrene i. Men det begynte å røyne på på slutten av ettermiddagen. Klokken seks, som egentlig var klokken sju for henne, og som egentlig er leggetiden, var skillet fra en livlig Faff, til en Faff som hang over bordet med en ihjelklemt vaffel i den ene hånden.

I dag hadde jeg et håp om at hun var "rett innstilt", men nei. Klokken seks begynte hun å knurre i sengen. Damn it tenkte, jeg. Jeg lar henne være å se hva som skjer. Det som skjedde var at hun fikk et raserianfall så sengen ristet. Regner med at på babyspråk betyr det noe sånt som "mamma, ta meg opp NÅ"...
Ettermiddagen har vært et sant helvette. Hatt en supertrøtt liten kropp her, som absolutt ikke skulle sove. Og jo nærmere den lille viseren på klokka på veggen kom til 6 tallet, jo mer krakilsk ble hun. Men hun fikk IKKE legge seg seks, her er vi bare nødt til å komme på rett kjøl igjen!

Krysser fingrene for at hun våkner sju-noe i morgen. Noe på seks-tallet er alt for tidlig!


Lurte forresten på en ting. Alltid når man stiller klokka, enten frem eller tilbake, så driver man i en periode etterpå å sier "etter gammel tid så er den...", "egentlig er klokka..." osv.

Når slutter man med det? Er det to dager, en uke, lenger enn det?

Jeg vet selv at jeg har sagt det de siste to dagene. Feks når Faffen skulle legge seg i dag, så sa jeg til Hannis, "egentlig er jo klokka sju", når den var seks og lille Faff var på sammenbruddets rand.

Men jeg kan ikke komme på når jeg slutter å betrakte gammeltiden som riktig tid.

Den siste kommentaren herfra er at jeg forøvrig synes sommertid er noe tull! Viste dere at det er frivillig for alle land om de vil innføre sommertid eller ikke. Vintertiden er den "riktige" tiden, normalen.
Frem til 1980 hadde Norge sommertid bare enkelte år. Men etter 1980 har det vært fast rituale å stille klokka til sommertid.


 

Én kommentar

Cec

29.10.2008 kl.00:13

D lurer faktisk æ også på.... Vet i alle fall at nu så e d ikke gammel tid lengre;P

Skriv en ny kommentar

hits