En intens grøsser

..het det i reklamen for filmen vi så i går. Det kunne ikke ha vært en mer misvisende tittel.
Tittelen på filmen var BUG. Den handler om en mann som er overbevist om at insekter har overtatt kroppen hans. Han flytter inn til den lettere alkoholiserte og ensomme Agnes, som bor på et motell. Hun har sine egne problemer, en voldelig eksmann som nylig er sluppet ut av fengselet og sitt forsvunne barn som ble borte på en handletur da han var 6 år.

Det er ganske opplagt fra begynnelsen av filmen at Peter, han som er paranoid og psykotisk og tror insekter bor i ham og kommer ut av kroppen for å infisere alle menneskene på jorda, han er sprøyte gal. Men det jeg synes var litt merkelig var at Agnes gikk fra å være tilsynelatende normal, greit nok, hun hadde sine problemer, men gal var hun ikke. Hun ble plutselig dratt med i Peters psykose. Det skjedde over natten.
Det tok laaaaang tid før filmen kom igang. Den varte i 1 time og 38 minutter, og det begynte ikke å skje noe særlig før 1 time og 15 minutter var gått. Vi som så den vurderte etter en halvtime om vi virkelig giddet å se den ferdig. Den ble sett ferdig, men egentlig kunne vi ha avsluttet etter 30 minutter.
Fra å gå fra at ingenting skjedde, tok den helt av det siste kvarteret. Agnes og Peter ble klin gærne, og det var nesten litt for mye av det gode.

Filmen er klassifisert som grøsser, og omtalen sier " BUG er et insektkrypende studie i den altfortærende angsten, en kravlende og stikkende ubehagelig grøsser som garantert vil få deg til å sjekke hjemmet ditt for insekter en gang til...."
Ja, filmen viste godt hvordan paranoia kan ødelegge et menneske, men den var kjedelig og langtekkelig og slett ikke skummel i det hele tatt. Og jeg er IKKE bekymret for å finne insekter hjemme. Har aldri vært redd for insekter, og er det slettes ikke etter denne filmen heller.

Men en ting skal filmen få pluss for, Ashley Judd og Michael Shannon var utrolig gode til å spille klin gærne mennesker.
Filmen har tydeligvis fått mange gode kritikker, men for min del ble den litt for kjedelig.

arrowbug Her har de to kledd hele leiligheten i aliminiumsfolie og plastikk. Alt for å holde insektene unna. De trodde også at insektene sendte signaler til cia og hæren, og aliminiumsfolien forstyrret disse signalene... jah

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits