Hvalbiff, fjerting og Oprah-hysteri

I dag lagde jeg en eksotisk middag for J. Eksotisk for han hvertfall. Nemlig hvalbiff. Jeg synes det er godt selv jeg. Smaker jo som en vanlig saftig biff, kjempegodt.
Men jeg er skikkelig DÅRLIG på å lage mat, så her følger man oppskrifter til punkt og prikke. Denne gangen vil det si at jeg fulgte en av oppskriftene som sto bakpå hvalbiffpakken. Tradisjonell hvalbiff het oppskriften.
Kort fortalt så tar man en gul paprika, en squash og en rødløk og steker dette i stekepanna med litt olje. Grønnsakene skal ikke bli brune, bare gyldne. Altså litt krispy.
Når det er gjort smelter man margarin i panna, venter til det er smeltet og blitt brunt/gyldent, og legger i hvalbiffene. Stek dem på sterk varme i 3 min på hver side.
I tillegg hadde jeg bakte poteter til, og de sto i ovnen i en time ca. Altså, begynn med dem!
Jeg synes at mat uten saus ikke er god mat, derfor hadde jeg bernaisesaus til. Det var godt.

dscf2283

Faffen satt med store øyne og så på at vi spiste. Hun hadde spist middag tildligere, så hun fikk noen skjeer med eksotiske frukter med yoghurt mens hun satt der. Hvis hun ikke er i sentrum for samtalen vet hun å gjøre seg sett. I dag førte det til at hun under hele middagen satt å fjertet så det buldret i bleien. Hørtes nesten ut som plaststolen hennes ga ekko av fjertingen. Når hun ser at vi reagerer å sier "alma, nei", eller rister på hodet til henne er det bare enda morsommere å gjøre det.
Da jeg hadde spist ferdig tok jeg henne med på badet, og jammen hadde hun levert en stor pakke....

Etter bading og litt leking på gulvet var det tid for kveldsgrøten. Vi var litt sent ute i dag, så Oprah sto på mens hun spiste. I dag var programmet om Oprahs sommerfavoritter. Dvs, hun deler ut a lot of stuff til publikum. Og da hyler de gærne kvinnfolkene i salen skal jeg si deg. Høyt!
Dette slo an hos Faffen. Hun hylte med, og strakk armene i været akkurat som kvinsa på tv'en gjorde.
Det var så artig at jeg måtte presse henne tilbake i vippestolen for å få inn noen skjeer med grøt.
Nå ligger hun og uler i senga, for hun vil visst se ferdig Oprah...
Hun har bare å sovne snart, for jeg vil se Luksusfellen på tv3 i fred og ro!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits