Dagens middagstips

I dag var dagen kommet for å prøve ei oppskrift jeg fant på nettet for lenge siden.
Kyllinglår kokt i peanøttsmør. Da jeg leste oppskrifta og så bildet av retten, fikk jeg med en gang flash-back til ghanamaten jeg bare ELSKER. FuFu og groundnut soup. Nam! Er det noe jeg virkelig savner for tiden, så er det dette. Og kenkey med pepper og tunfisk, og tilapia og stekt plantain og alt jeg spiste der egentlig... Kanskje jeg skal legge ut noen oppskrifter på skikkelig ghanamat senere.

Her er hvertfall oppskriften på det jeg hadde til middag i dag.
Oppskriften er til 4 personer.
Ingredienser:
Poteter eller ris
4  Kyllinglår
1 Boks(er)  Peanøttsmør
1/2 Boks(er)  Tomater i boks
2 dl  Hvitvin/vann
1  Løk
1  Rød chili
1  Laurbærblad
1  Lime
Salt
Pepper

Hakk løk og chili. Ha peanøttsmør, tomater, løk og chili i en kjele på middels varme. Rør litt i kasserollen mens det smelter sammen.

Vent gjerne litt med hvitvinen, slik at du kan justere konsistensen med den til noe midt mellom grøt og saus. Legg i laurbærbladet.

Riv skinnet av kyllinglårene og dytt dem ned i kjelen.

La det småputre i rundt tre kvarter, til du kjenner at kyllingen er skikkelig mør.

Smak til med salt, pepper og limesaft.

Denne retten kan du servere med melne poteter eller ris. Nanbrød eller kokte aspargesbønner smaker også godt.

Jeg har dessverre ikke bilde av den ferdiglagde maten, da jeg skulle ta bilde gikk batteriet på kameraet.
Men det var veldig veldig godt! Neste gang skal jeg bruke litt mer væske, for sausen ble litt tykk. Jeg tok ikke vekk frøene på chilien, så det var godt og hot. Liker mat med litt smak i. Jeg kokte det litt lenger enn det som står i oppskriften, en god ghanamat-kokk vet at man skal koke det hele til oljen fra peanøttsmøret flyter opp på toppen i gryta. :)
Og så glemte jeg laubærbladet, men det smakte bra likevel.
Jeg kommer garantert til å lage denne retten igjen, den var kjempegod, og ikke minst så var den veldig enkel å lage. Anbefales!

Én kommentar

Vero

20.10.2008 kl.22:10

No må æ jammen mæ lag nå me peanøttgugge snart æ å. Dåkker friste jo mæ ihjæl på bloggan dåkkers...!

Skriv en ny kommentar

hits