Give me a break, now!

Da jeg leste gjennom avisene i dag kom jeg over denne fiffige lille saken.

afrikasykkel

En sykkel kalt "The Sandwich Bike" designet av noen nederlendere, den består av to stykker tre og fire sylindere og skal visst være veldig enkel å skru sammen. Dagbladet reklamerer for sykkelen med overskriften "Skru en sykkel for Afrika", for formålet med denne sykkelen er selvfølgelig å hjelpe "de sultne barna i Afrika".
Når du kjøper denne sykkelen, så er den så billig å produsere, at en likedan sykkel blir donert til et fattig barn i Afrika. Tenk på det du!

For det første.
En tresykkel i Afrika??? Lurer på om disse nederlenderne noensinne har vært i et land i Afrika jeg. Jeg har bare vært i ett land der, men jeg har studert geografi i Afrika da jeg tok bachelor i Afrikastudier, og det må jeg bare si, hverken klimaet eller landskapet  i Afrika vil ta noe godt imot denne sykkelen. Afrikanerne kjører i stykker bilene sine fordi veiene er så utrolig dårlige, hvordan skal det da gå med en sykkel av tre? Og skiftningen mellom fuktig og tørt vær kommer til å rasere hele doningen. Selv trerammene jeg kjøpte i Ghana gikk i stykker med en gang da den tørre varme vinden fra Sahara, kalt Harmattan,  kom i desember. 

For den andre.
Når skal vi vestlige "eksperter" slutte med å finne på ting som skal "redde" fattige barn i Afrika? Først var det den der billige pc'en (husker ikke hva den heter), som skulle gjøre det mulig for alle barna i Afrika å surfe på nettet (For det er det ALLE barn i Afrika drømmer om når de legger seg om kvelden og er kjempesulten fordi foreldrene ikke har penger til mat fordi de bruker pengene sine til å sende barna til skolen). Og nå skal vi altså sende en tresykkel til dem. Er det virkelig dette som får dem ut av fattigdommen mange lever i?? Tror nok ikke det.
Designerne sier at ved å kjøpe denne sykkelen, gir du ikke penger, for det kan gå til korrupsjon, du gir heller økt bevegelsesfrihet til menneskene i land i Afrika.
De sier også at menneskene der går så sinnsykt langt for å hente vann blant annet, og at denne sykkelen vil derfor hjelpe dem i dagliglivet deres.

Designere, hvis dere mener dette, så sett nå hvertfall for guds skyld et bagasjebrett inn i designet for sykkelen deres da, så de kan ha vannbøtta si bakpå sykkelen!

2 kommentarer

Wito

12.09.2008 kl.10:27

Er helt enig med deg.www.wito.blogg.no

AmaBroni

15.09.2008 kl.22:11

:-) bra.

Skriv en ny kommentar

hits