Val Condi Gallery

Som alle vet så er jeg student. Trives godt med studenttilvaerelsen jeg, så nå har jeg begynt med enda et nytt studiefelt. Jeg har begynt på smykkedesign skole! J

Rett over veien for der jeg bor, har jeg alltid sett skilt om at det skulle være et galleri der. Men lokalet har  vært tomt, helt til i slutten av mars, da kom det opp skilt om at det skulle åpne en design skole der. Hvorfor ikke, tenkte jeg, det kan jo bli artig. Tenkte det kunne være en fin hobby og sysselsette seg med her. Men dette er ikke noe tull skal jeg si dere, det er seriøse saker, skole fra mandag til fredag i 3 måneder, fra 9 til ett hver dag! Hadde ikke trodd at det skulle være så heftig men? Men artig er det! Vi er 7 studenter, og læreren er en mann på 34 år, som har drevet med perler i 20 år. Han er kjempeflink. Jeg er jo klassens obroni (kviting), og det jeg lager blir selvfølgelig hyppig kommentert av alle. For det er jo helt unbelievable at en kviting kan noe om perler! Den første uken akket alle seg over at, jøss, hun kan det jo! Resten av klassen, og læreren inkludert, var skikkelig imponert over meg. Og det skal bare sies, jeg er INGEN ekspert på dette feltet, men jeg lærer raskt når jeg syns ting er artig, og når jeg har lært noe, så lager jeg ting fort.

 

Folk her til lands er ganske så religiøse, og ei av damene i klassen har bestemt at hver morgen før vi begynner, så må vi be en bønn. Gjør ikke meg noe det, kan godt stå stille i ett minutt og la tankene fly jeg. Men det jeg ikke hadde regnet med, var at en dag sa hun ?Akoss (mitt ghanesiske navn?) can?t you do the prayer today?? Total panikk vettu, prøvde og si at jeg syntes det var så vanskelig å be på engelsk (?), men det hadde slettes ingenting å si for henne, jeg kunne jo bare be på norsk. Damn, tenkte jeg? Jeg kommer aldri, ALDRI til å gjenta for en levende sjel hva det var jeg stottret frem, men det skal jeg ha, det var en kort og konsis bønn. J

Kan også legge til at læreren er muslim, og ei av de andre damene i klassen er VELDIG kristen. Dvs, hun prøver hele tiden å starte diskusjoner med læreren om hvor bra kristendommen er, og at muslimer er bare voldelige og fanatiske. Tror læreren begynner og bli passe lei av henne. Den faste replikken hennes er ?Jesus is Lord?, det sier hun sånn ca ti ganger i timen, til alt?.

En annen ting som gjør at det er enda artigere å høre på diskusjonen mellom de to, er at læreren fortalte at han er interessert i å finne seg en kone nr 2. J

 

I neste uke skal vi på ekskursjon til Somanya for å lære om ghanesiske perler og hvordan de lager dem. De ghanesiske perlene er skikkelig fine, helt annerledes enn de vi har i Norge, må ha med meg masse kontanter dit!

I dag fikk jeg også være med læreren inn på verkstedet hans, og det var perle-heaven det! Perler på alle veggene, i alle varianter. Broren til læreren handler med perler, så hvis jeg var interessert kunne han komme og vise meg perler fra Mali, Mauritania, Nigeria osv. Ja takk!! J

Hvis noen lurer, så ja, jeg jobber med masteroppgaven også. Men må inrømme at de siste to ukene har det vært stopp, av den enkle grunn at datamaskina har vært infisert av virus og derfor har vært på reparasjon. Men, maskinen har vært på Busy Internett, og der har jeg faktisk kommet i kontakt med folk som har info angående oppgaven min. Så aldri så galt at det ikke er godt for noe!

4 kommentarer

mamma

01.05.2007 kl.15:56

Bilder Guro, bilder!!!!!

mamma

26.05.2007 kl.10:17

skal du ikke snart skrive noe nytt?

Guro

30.05.2007 kl.20:59

Nei, jeg er i streik. Ingen som skriver noen kommentarer paa noe innlegg, saa da skriver ikke jeg noe nytt helle! saa det saa! :)

Laila

08.07.2007 kl.21:30

jamen - vi liker innleggende dine! de er kjempespennende. skjekker m gjevne mellomrom og all ting! kjøp m masse pærler hjem foresten, også må du ha perlelagekurs for oss.

fikk se bildene fra stine når hun var hos deg. veldig fine bilder ja.

og bra artikkel i muskelnytt foresten:)

klem klem

Skriv en ny kommentar

hits